VOJNI ANALITIČAR VLADE RADULOVIĆ: Vojska će građanima pružiti spokoj, a migrantima pokazati da neće trpeti incidente
Foto: Printscreen

sigurnost

VOJNI ANALITIČAR VLADE RADULOVIĆ: Vojska će građanima pružiti spokoj, a migrantima pokazati da neće trpeti incidente

Društvo -

Dolazak vojnih snaga u Šid zbog migranta, pružiće građanima sigurnost i spokoj, ocenjuje za Kurir vojni analitičar Vlade Radulović.

- Ovaj potez ima dvostruki efekat. Jedan je da se pokaže našem stanovništvu da je vojska tu, uz svoj narod, uz svoju državu i da mogu da se osećaju sigurno. Drugi je da se migranitma, koji potencijalno mogu da prave probleme, pokaže da u Srbiji sistem funkcioniše i da se bilo kakav pokušaj nasilja i incident neće tolerisati - kaže Radulović.

Dodaje da se dešava da među migranitma ima i onih ekstermnih.

- Pokazalo se da neretko ima džihadista i boraca Islamske države i zbog takvih posebno treba pokazati da sistem bezbednosti u Srbiji funkcioniše. Vojska će zaštititi građane i imovinu. A uveren sam da će se ljudi posle ovoga osećati bezbednije i spokojnije - kaže Radulović i dodaje da vojska i dalje predstavlja najveći stub poverenja.

Podsetimo, predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je jutros hitnu upotrebu vojske, van redovnih zadataka, na teritoriji opštine Šid radi zaštite bezbednosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata.

Kurir.rs/S. S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track