NOVI PRESEK! 6.526 TESTIRANO, 114 POZITIVNIH! Još 2 žrtve korone
Foto: Nemanja Nikolić, Ana Paunković

NOVI PRESEK! 6.526 TESTIRANO, 114 POZITIVNIH! Još 2 žrtve korone

Društvo -

U poslednjih 24 sata testirano još 6.526, a potvrđeno novih 114 slučajeva covid19!

Nažalost, u poslednjih 24 sata još 2 osobe su preminule od ove bolesti.

foto: Printscreen

Ovim se broj zaraženih povećao na 10.610, a broj preminulih na 230.

Ukupan broj testiranih je 181.272.

foto: Printscreen

Smrtnost do današnjeg dana iznosi 2.17 odsto.

Ukupno je hospitalizovano 764.

U Srbiji je od korone izlečeno 4.713.

Povećani broj zaraženih dogodio se i zbog novog žarišta, Vranja, a da je u slučaju nagli rast zaraženih u ovom gradu potvrdio je i ministar Đorđević.

U ustanovama socijalne zaštite zaraženo 164 korisnika

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaključno s današnjim danom virusom COVID-19 zaraženo je ukupno 164 korisnika i 38 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja Srbije.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu, Obrenovcu, Knjaževcu, kao i centru “Jelenac” u Aleksincu.

Zaraženi su potvrđeni i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu ''Duško Radović'' u Nišu, Prihvatilištu za decu i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje I Domu za lica metalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisustvo COVID-a registrovano je u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Miljakovački vinogradi'' u Beogradu, “'Radost'' u Negotinu, ''MeliorVita'' i “Gardoš” u Zemunu, “Nada” u Beogradu, ''Eskulap centar'' u Nišu I 'S.Nikola'' u Negotinu.

"Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 473, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 174”, saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track