Mozzartu priznanje Ministarstva odbrane za borbu protiv kovida
Foto: Mozzart

Mozzartu priznanje Ministarstva odbrane za borbu protiv kovida

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio se svima što su se osetili pozvanim da pomognu i dobrovoljnost shvatili kao obavezu. Mozzart je za borbu protiv virusa korona donirao ukupno više od 400.000 evra

Na svečanoj ceremoniji u Domu garde kompaniji Mozzart odato je priznanje za nesebičan doprinos u borbi protiv virusa korona, a plaketu zahvalnosti predstavnicima ove kompanije uručio je načelnik Generalštaba, general Milan Mojsilović.

Ovaj priređivač igara na sreću u toku pandemije virusa izdvojio je više od 400.000 evra za pomoć zdravstvenim ustanovama i naujgroženijim pojednicima, a deo tih sredstava bio je usmeren i Vojsci Srbije. „Plašili smo se za sudbinu čovečanstva, dok smo gledali ljude kako se bore za život i u velikim i bogatim zemljama leže po podovima bolnica. Hvala Bogu, hvala vama i hvala državi što to nismo videli u Srbiji. U ovoj zemlji niko nije ostao sam, niko nije ostao bez leka, bez nade... Hvala vam što ste bili tu u teškim i najtežim trenucima. Svi ste mogli da ne budete ovde, da ne ponudite svoju pomoć, da ne pomognete. Od vas niko pomoć ne mi smeo da očekuje, da ustupite svoje firme i poslovanja. Ponosni smo što imamo toliko ljudi koji su spremni da budu uz nas i pomognu i više nego što se od njih traži“, rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije.

Ceremonija svečanog uručivanja najviših vojnih priznanja kompanijama i pojedincima koji su donirali sredstva Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u cilju podrške sprečavanju širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, održana danas u Domu Garde u kasarni „Topčider“. „Mozzart je svoj višegodišnji društveno orgovorni rad nastavio i to pojačanim intenzitetom za vreme pandemije virusa korona. Imali smo više od 300 volontera na terenu, donirali novac u 10 bolnica od Subotice do Кosovske Mitrovice, obezbedili deset respiratora. Čast nam je što nas je Ministarstvo izdvojilo i prepoznalo naš trud, Mozzart će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima, pomoć zajednici doživljavamo kao našu obavezu, posebno u teškim i kriznim situacijama kakva je pandemija virusa bila. Hvala ministru na ovoj plaketi, na koju smo posebno ponosni“, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track