EVO KAKO JE STANJE U VRANJU KOVID BOLNICA PUNA Nema Vranjanca na ulici bez maske: Očekuje se odluka Kriznog štaba
Foto: Kurir/ T.S.

situacija u tom gradu i dalje nesigurna

EVO KAKO JE STANJE U VRANJU KOVID BOLNICA PUNA Nema Vranjanca na ulici bez maske: Očekuje se odluka Kriznog štaba

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 4.113 osoba, od kojih je 89 bilo pozitivno na korona virus. Većina novobolelih su radnici leskovačke "Jure" i vranjske fabrike nameštaja "Dodić".

Od 1.613 testiranih radnika "Jure", njih 34 je pozitivno na virus i ima lakše simptome bolesti. U Vranju je za tri dana otkriveno 85 pozitivnih na koronavirus, samo u ponedeljak 33.

Vranjanci su od juče daleko oprezniji, na ulici gotovo da nema osobe bez maske i rukavica, a naročito u zatvorenim prostorima. I to je i bila preporuka Kriznog štaba, da niko ne može ući u zatvorene prostorije bez zaštitne opreme.

Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju kaže da je epidemiološka situacija u tom gradu i dalje nesigurna, ali pod kontrolom.

foto: Kurir/ T.S.

- Tokom jučerašnjeg dana od 280 uzoraka, pozitivno je 33 lica. Dakle, malo se smanjio broj u odnosu na prethodna testiranja. Uzeli smo 320 uzoraka koje ćemo danas poslati na analizu. U jednoj fabrici obuće su tri obolela, danas ćemo ta dva pogona gde su radili oboleli tokom današnjeg dana testirati. Vršili smo opsežna testiranja i drugih oblolelih i njihovih kontakata. Sve radnike iz fabrike 'Dodić' smo testirali, 55 je obolelih i sve smo stavili u bolničku izolaciju i u kućnu izolaciju njihove kontakte. Za sada imam utisak da se stanovništvo opametilo - rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, skoro da su popunjeni kapaciteti kovid bolnice, jer se sva pozitivna lica po zakonu hospitalizuju.

- Ima nekoliko slučajeva sa lakšim upalama pluća, to su srednje teška stanja, ali uglavnom se radi o blagim kliničkim slikama i asimptomatskim slučajevima, koji se nalaze u povoljnom zdravstvenom stanju - istakao je Stanković.

U drugim opštinama Pčinjskog okruga situacija je daleko bolja, nema novoregistrovanih.

Danas će i u Vranju zasedati krizni štab. Sednica počinje u 10 sati.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track