TESTIRANJE JE 6.000 I NI DINARA NE SME DA BUDE SKUPLJE: Zavod u Pančevu povukao cenu od 8.225 dinara
Redovi... Zavod u Pančevu, Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Alarm

TESTIRANJE JE 6.000 I NI DINARA NE SME DA BUDE SKUPLJE: Zavod u Pančevu povukao cenu od 8.225 dinara

Društvo -

Jasno: Odluka Vlade Srbije o jedinstvenoj ceni testiranja na lični zahtev mora da se poštuje na čitavoj teritoriji Srbije

Testiranje građana na lični zahtev kada je koronavirus u pitanju u celoj Srbiji košta 6.000 dinara, ni manje ni više od toga, odluka je Vlade Srbije koja se mora ispoštovati.

Zavod za javno zdravlje u Pančevu, koji je prekjuče počeo komercijalno testiranje, na lični zahtev građana, objavio je na svom sajtu cenu od 8.225 dinara, ali je to juče korigovano, pa je i kod njih cena 6.000. Kako su nam u toj instituciji rekli, oni ne rade laboratorijske analize već samo uzimanje i transport uzoraka za testiranje u novosadski Zavod za javno zdravlje Vojvodine, pa su na 6.000 dinara uračunali uzorkovanje i transport.

foto: Shutterstock

U Ministarstvu zdravlja kažu za Kurir da je cena testiranja ista za sve građane.

- Postoji validna odluka Vlade Srbije koja se poštuje svuda u zemlji - naveli su oni.

Ispred Zavoda za javno zdravlje Pančevo, gde je juče počelo testiranje građana kojima zbog putovanja neophodna potvrda da su negativni na kovid, juče je čekalo više desetina građana. U redu su bili ne samo Pančevci već pre svega Beograđani, pa i građani iz drugih gradova kojima se žuri da stignu do potvrde o kovidu-19, što je uslov kretanja na put preko granice.

Posle vesti da ova usluga košta više od osam hiljada dinara, danas pri ulasku za davanje uzorka jasno se vidi obaveštenje da uzorkovanje, testiranje i sertifikat koštaju 6.000 dinara.

Kurir.rs/ R. Briza Foto: Tanjug/Vladimir Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track