Najnovije vesti

VUČIĆ MEDICINARIMA: Ostaćete junaci naše zemlje, vama sam te noći ostavio i nešto najvrednije, sina! (KURIR TV)
Foto: Marina Lopičić

HEROJI PANDEMIJE

VUČIĆ MEDICINARIMA: Ostaćete junaci naše zemlje, vama sam te noći ostavio i nešto najvrednije, sina! (KURIR TV)

Društvo

U Palati "Srbija" održan je prijem medicinskih radnika, lekara i medicinskih sestara, koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

11.16 Obraća se predsednik Vučić

- U početku su svi aplaudirali, a danas preispituju, šta god ko pokušao da uradi, vi ćete ostati junaci naše zemlje, dani vaših muka ostaće zapamćeni kao dani vaše slave, mi smo živote naših roditelja i dece stavili u vaše ruke.

foto: Printskrin / Kurir tv

Ostavljate nešto najvrednije u ruke nekima koji su bolji i sposobniji od vas da se brinu da izađe živ i zdrav iz bolnice, kazao je predsednik kazavši da se dobro seća noći kada je sina ostavio u bolnici zvog korone.

Zahvaljujući vama narod može da se vrati svakodnevnom životu, naveo je predsednik.

- Gledao sam trud naših eksperata, koji su neretko bili predmet negativne kampanje, ali poručujem vam, svima, od Predraga Kona do Gorana Stevanović, od Milike Ašanina do Darije Kisić Tepavčević, imajte na umu jedno - nije kritičar, kibicer, onaj koji dobacuje bilo kada u nečemu u pravu, uvek je u pravu onaj ko je u areni, ko se bori, ko je umrljan znoju i krvlju i koji se bori i iznova se podiže i radi sve što zna i ume za svoju zemlju i narod, poručio je predsednik.

Predsednik je kazao i da će se postarati da uslovi budu sve bolji kako medicinari ne bi čeznuli za inostranstvom.

1 / 18 Foto: Marina Lopičić

- Hvala vam što niste brinuli o sebi, nego o nama, ne osvrćite se na one koji imaju primedbe, oni ne znaju šta ste prošli. Vas, junake našeg doba niko ne može da pobedi.

Vučić je kazao i da će na Vidovdan odlikovati neke od lekara.

- Vi, junaci našeg doba, uživajte u slavi, aplauz za sve vas - kazao je predsednik, i na kraju i sam aplaudirao medicinskim radnicima.

11.09 U ime medicinara obraća se dr Stevanović, načelnik Infektivne klinike.

foto: Printskrin / Kurir tv

- Dugujem veliku zahvalnost svima koji su pomogli infektološkoj službi da se prilagodi na novi sistem rada, i hvala vama gospodine predsedniče.

- Ne treba govoriti kada je bilo najteže. Svako ima svoje trenutke koje su im bili teški. Dugujem veliku zahvalnost svim ljudima koji su nam pomogli. Bilo nam je najteže kada smo gubili bitke, kada smo gubili živote, a to je svim lekarima najteže - rekao je Stevanović.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

- Nikad nismo imali ovakvu podršku države, sve što je trebalo da bude nabavljeno je odmah nabavljeno, kazao je on.

- Moramo još uvek da budemo oprezni, ali mislim da smo uradili veliki posao, spasili mnogo života.

- Hvala lekarima i sestrama koji su u ovoj priči bili od početka, bilo mi je zadovoljstvo što sam radio sa svima vama - kazao je dr Stevanović.

11.00 Prijem je počeo intoniranjem himne Srbije.

foto: Printskrin / Kurir tv

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...