VOZAČI, OPREZ! KIŠA PRAVI PROBLEME: Kolovozi mokri, vidljivost loša! Evo gde su radovi, izmenjen i vozni red na prugama
Foto: Kurir

AMSS

VOZAČI, OPREZ! KIŠA PRAVI PROBLEME: Kolovozi mokri, vidljivost loša! Evo gde su radovi, izmenjen i vozni red na prugama

Društvo -

BEOGRAD - Najavljeno naoblačenje praćeno padavinama donosi vozačima zahtevnije uslove vožnje.

Mokri kolovozi povećavaju opasnost od proklizavanja vozila a kiša kao pratilac vožnje za posledicu ima smanjenje vidljivost, upozorava AM S.

Vozači mogu očekivati u drugoj polovini dana i pojačan intenzitet saobraćaja, na prilazima gradskim sredinama kao i na frekventnijim putnim pravcima.

Prrema informacijama Uprave granične policije od 08.15 časova, nema zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima, dok kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 90 minuta.

Radovi na više putnih pravaca

JP Putevi Srbije saopštili su da će na auto-putu E-75, Nova Pazova-Novi Banovci, smer ka Beogradu, danas početi radovi na popravci oštećenog natputnjaka. U zoni radova u dužini od 800 metara za saobraćaj zatvorena kolovozna traka u smeru ka Beogradu, a saobraćaj će se preusmeriti na preticajnu saobraćajnu traku u smeru ka Novom Sadu, gde će se saobraćaj odvijati dvosmerno. Planirani rok završetka radova je 30. jun.

Iz pravca Beograda ka Novom Sadu zatvoreno je isključenje za Novu Pazovu. Alternativni putni pravac: petlja Novi Banovci ili petlja Stara Pazova.

Privremena izmena saobraćaja vozova na niškoj pruzi

Srbija voz saopštio je danas da je došlo do privremene izmene organizacije saobraćaja vozova za prevoz putnika na niškoj pruzi zbog saniranja posledica udesa dva teretna voza u stanici Ralja.

Vozovi koji iz Beograd Centra za Niš polaze u 5.58, 7.34 i u 17.32 časova, kao i vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 06.39 i u 17.20 časova, saobraćaće do i od stanice Mladenovac. Za putnike ovih vozova biće organizovan autobuski prevoz na relaciji Beograd Centar-Mladenovac-Beograd Centar. Voz koji iz Beograd Centra za Niš polazi u 13.16 časova, za Lapovo u 19.50 časova, kao i vozovi koji iz Niša za Beograd Centar polaze u 7.30 i u 12.30 časova, i iz Lapova za Beograd Centar u 3.50 časova, saobraćaće do i od Mladenovca.

Voz koji iz Beograd Centar za Niš polazi u 4.05 časova, kao i voz koji iz Niša za Beograd Centar polazi u 15.53 časova, neće saobraćati. Takođe, vozovi iz sistema BG:Voz na relaciji Beograd Centar-Mladenovac-Beograd Centar, neće saobraćati dok se ne otklone smetnje na infrastrukturnim kapacitetima.

Na auto-putu E-70, pre čeone naplatne stanice Šid i posle nje - tokom izvođenja radova od 22. maja do 10. juna saobraćaj će se odvijati dvosmerno na desnom poluprofilu auto-puta.

Auto-put E-75, petla Pojate - petlja Ražanj - u toku su do 17. juna radovi na sanaciji kolovoza, od 07.00 do 17.00č. Za saobraćaj zatvorena desna kolovozna traka (smer ka Nišu), a saobraćaj će se odvijati levom kolovoznom trakom.

Batočina-Kragujevac, kroz naseljeno mesto Batočina - radovi na izgradnji nove trake i rekonsturkciji postojeće. U zoni radova saobraćaj se odvija prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji uz ograničenje brzine od 40 km/h. Planirano trajanje radova do 1.novembra. .

Jošanička Banja - Kopaonik - do 31. jula obustava saobraćaja zbog radova. Alternativni putni pravac za Kopaonik: Biljanovac - Raška - Rudnica - Koponik, a iz pravca Kruševca: Kruševac - Brus - Brzeće - Kopaonik. Pakovraće (Markovica) - Užice, radovi na pojačanom održavanju do 30. juna uz naizmenično propuštanje vozila.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track