AKO VAM 100 EVRA NISU POTREBNI, ZAŠTO IH NE BI DONIRALI: Novac možete poslati najboljim srednjoškolcima i studentima
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

predlog

AKO VAM 100 EVRA NISU POTREBNI, ZAŠTO IH NE BI DONIRALI: Novac možete poslati najboljim srednjoškolcima i studentima

Društvo -

KOSJERIĆ - Fondacija Evro za znanje pozvala je danas sve one kojima državna pomoć od 100 evra nije potrebna da podignu novac i doniraju ga najboljim srednjoškolcima i studentima.

Kako se naglašava u saopštenju Fondacije, ulaganje u znanje je najbolja investicija za svako društvo, a novac uložen u mlade ljude višestruko se vraća.

Ne postoje obrazovane, a siromašne nacije. Obrnuto, svi siromašni su po pravilu i nepismeni, poručuju osnivači Fondacije.

U saopštenju se podseća da Fondacija Evro za znanje već sedam godina dodeljuje stipendije najboljima, a njeni stipendisti stigli su do najprestižnijih svetskih univerziteta. Neki su se već zaposlili i sami postali donatori.

Upravitelj Fondacije, Milan Živković, koji je radni vek proveo kao učitelj, ističe da je veliko zadovoljstvo kad znate da ste nekome pomogli.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Još je veće ako je taj neko mlad, vredan, odličan učenik ili student, naglasio je Žiković, ističući da je Srbija puna pametne dece od kojih mnoga žive u oskudici i svaka pomoć im dobro dođe.

"Mi, osnivači Fondacije, odlučili smo da pomoć od 100 evra uložimo u znanje i predlažemo i drugima koji su u mogućnosti da slede naš primer", naglasio je Živković.

On je pozvao sve koji iz bilo kojih razloga ne žele da uzmu ponuđeni novac da ga ipak podignu i uplate na račun Fondacije.

"Mi znamo koliko je mladih kojima je potrebna pomoć, koliko je uspešne i skromne dece koja često nemaju ni za tri obroka dnevno. Tih 100 evra otići će onima kojima su najpotrebniji", poručio je Živković.

Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću, a stipendira decu iz cele Srbije.

To je Fondacija građana koji svojim prilozima prikupljaju novac za stipendije. Poomaže joj i desetak kolektiva.

Sve informacije o radu ove fondacije kao i broj tekućeg računa mogu se pronaći na www.evrozaznanje.rs, navodi se na kraju saopštenja.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track