ZA 100 EVRA JE L’ TO TO? Taksistu Maneta iz Palanke masovno zovu da se prijave za stotku! FORA JE U 1 BROJU, HIT-VIDEO!
Foto: RTV Printscreen

NE MOGU DA ŽIVE, MASOVNO IZ ZOVU MISLEĆI DA SU DRŽAVNI KOL-CENTAR

ZA 100 EVRA JE L’ TO TO? Taksistu Maneta iz Palanke masovno zovu da se prijave za stotku! FORA JE U 1 BROJU, HIT-VIDEO!

Društvo -

Taksista Mane kaže da je od 15. maja, kad je prijavljivanje za pomoć od 100 evra počelo, dosad primio više od 1.000 poziva, a svaki ga košta 5 dinara dok je za klijente besplatan

BAČKA PALANKA - Sto evra od države trebalo bi da dobiju i vozači jednog taksi udruženja u Bačkoj Palanci jer je telefonski broj njihove službe vrlo sličan broju na koji se građani prijavljuju za ovu pomoć.

Broj kol-centra za prijavu je 0800/ 101 100, a mnogi građani greškom okreću broj tamošnjeg taksija 0800/ 100 101, prenose Novosti.

Osim što odgovaraju na pogrešne pozive, petorica taksista trpe finansijsku štetu, jer ih svaki odgovor na poziv košta, dok je za klijente pozivanje besplatno.

Taksista Mane Rončević kaže da je od 15. maja, kad je prijavljivanje za pomoć od 100 evra počelo, dosad primio više od 1.000 poziva. Iako im se, kad okrenu pogrešan broj, javlja telefonska sekretarica sa obaveštenjem: "Ovo je besplatan poziv, dobili ste taksi, izvolite", građani ne prekidaju vezu, posle čega im se javljaju taksisti.

"Ja im ponovim da su dobili taksi, a oni pitaju: 'Je l' se ovde prijavljuje za sto evra?' Ili samo zastanu kad im kažem da su dobili taksi, ali ne odustaju, nego na pitanje zašto zovu, uzvraćaju: 'Za sto evra, je l' to to?", priča Rončević.

foto: EPA

On kaže da posle svakog objašnjavanja sagovornicima da su pogrešili broj, njegov telefon izbaci pet-šest propuštenih poziva. "Kako je počelo, mislio sam da ću dobiti milion poziva, što bi me koštalo pet miliona, jer svaki poziv plaćam pet dinara. Nisam mogao da verujem šta se dešava", opisuje Rončević.

Rončević je ljude koji su ga pogrešno zvali molio da mu od dobijenih 100 evra uplate barem 50 dinara na tekući račun kako bi nadoknadio štetu. Oni su pristajali, iako im nije dao broj računa.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track