Najnovije vesti

JUNAK SA KOŠARA DOBIO MURAL U PADINSKOJ SKELI: Da se ne zaboravi Dragan Marinović! VIDEO
Foto: Printskrin/Facebook

počast

JUNAK SA KOŠARA DOBIO MURAL U PADINSKOJ SKELI: Da se ne zaboravi Dragan Marinović! VIDEO

Društvo

Junak sa Košara Dragan Marinković (1978-1999) dobio je mural na Sportskoj hali u Padinskoj Skeli zahvaljujući navijačima Partizana iz tog dela grada.

Poginuli vojnici na karauli Košare, na srpsko-albanskoj granici u 78-dnevnoj NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, još nemaju zajednički spomenik, koji zaslužuju poodavno.

Ipak, plemeniti ljudi se okupljaju i na svojstven način se odužuju herojima sa Košara, a otkrivanju ovog murala veličine devet puta četiri metra prisustvovali su poštovaoci, rodoljubi i članovi porodica heroja sa Košara.

Ovu priliku nisu propustili ni bivši Marinkovićevi saborci potpukovnici Srđan Nikolić i Zoran Kukić i zastavnik prve klase Robert Krivokuća iz 125. Motorizovane brigade i 72. Izviđačko diverzantskog bataljona ali i predstavnici 549. brigade.

Predstavnici udruženja „Grobari Padinjak“ naveli su da je njihova težnja i cilj celokupne akcije da se oda počast heroju sa Košara Draganu Marinkoviću izradom ovog murala, ali i prikupljanje novčane pomoći borcima sa Košara.

- Na ovaj način želimo da pokažemo da ne zaboravljamo ljude koji su zadužili nas i našu zemlju. Takođe, celu akciju i njenu realizaciju su odradili navijači Partizana, „Grobari Padinjak“ ali su nam se pridružili i naši prijatelji koji nisu članovi.

Kako kažu, bitno im je i da skrenu pažnju da biti navijač ne znači nužno biti loš čovek, da biti nacionalista ne znači mrzeti druge nacije nego voleti svoju.

Mi poštujemo svakoga najmanje onoliko koliko on nas poštuje, možemo da oprostimo ali da ne zaboravljamo! I, naravno, da bezrezervno volimo majku Srbiju,” navodi se u saopštenju udruženja „Grobari Padinjak“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...