Najnovije vesti

DEČAK (12) ZAKUCAO EKSER U GLAVU PSU! Policija otkrila počinioca jezivog ubistva u Novom Sadu! UZNEMIRUJUĆE
Foto: Facebook Printscreen

PETI SLUČAJ!

DEČAK (12) ZAKUCAO EKSER U GLAVU PSU! Policija otkrila počinioca jezivog ubistva u Novom Sadu! UZNEMIRUJUĆE

Društvo
19:07h

Novosadska policija je otkrila da je ekser u glavu psa zakucao dečak (12) iz Novog Sada. Sa njim je obavljen razgovor u prisustvu bake koja mu je staratelj. Pošto je dečak maloletan on će biti pod stavljen pod nadzor socijalne službe.

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS su u novosadskom naselju Satelit pronašli psa sa zabodenim ekserom u lobanji. Informaciju o surovo zlostavljanom psu, dobili su preksinoć oko 20 časova od jedne sugrađanke, a na licu mesta zatekli su potresan prizor: malenu kujicu, dezorijentisanu sa ekserom koji viri iz glave.

Psa je pregledao veterinar a rentdgenskim snimanjem je ustanovljeno da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak celom svojom dužinom, i da je to moglo da bude isključivo delo čoveka koji je, da bi to uradio, morao koristiti alat. Ubrzo je ustanovljeno da je pas čipovan, da ima deset godina, da ima vlasnika i da se zove Kaja.

- Ovo zlostavljanje i pokušaj ubistva je odmah prijavljen policiji , a inspektorka je uzela izjave od veterinarke i Spansovih volontera – navode u ovom udruženju.

– Druga patrola je pronašla vlasnicu i iz razgovora sa njom su saznali da je ona voljeni pas, da se zove Kaja, da su je kao štene doneli iz Beograda.

Kuja Kaja je, prema onome što je kazala njena vlasnica, prekjuče oko 16 časova išetala kroz kapiju kada su krenuli u prodavnicu, ali da su se nadali da će se brzo vratiti kući, jer se i ranije dešavalo da sama izađe. Ovaj put, bilo je potrebno samo četiri sata da je se dokopa osoba koja joj je nanela ovako monstruozne povrede, opasne po život.

Volonteri SPANSA napominju da je ovo već peti pas koji je žrtva zlostavljanja i ubistva pasa u Novom Sadu u kratkom vremenskom periodu.

Kako navode, tri psa su na novosadskim ulicama pronađena sa iščupanim noktima, a počinilac nije pronađen.

Nedavno je jedna porodica na Limanuostala bez kujice koju je nepoznata osoba bacila sa krova zgrade u kojoj stanuju. Kaja je peti pas u Novom Sadu koji je žrtva zlostavljanja i pokušaja ubistva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track