OTKRIVENA TAJNA SKRIVANA DECENIJAMA! Dačić: Mira mi je rekla da se okanem Slobe
Foto: EPA Srđan Suki, Zorana Jevtić

Moj poslednji razgovor sa njom je bio nakon predsednikove smrti

OTKRIVENA TAJNA SKRIVANA DECENIJAMA! Dačić: Mira mi je rekla da se okanem Slobe

Društvo -

Osvrnuo se na teške momente u stranci posle 5. oktobra, kada bi najlakši potez bio odustajanje, ali je pokazao da je veliki borac.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u ispovesti u kojoj je otvorio dušu rekao je da mu Mira Marković nije zamerila raskid sa politikom Socijalističke partije Srbije, koju je postavio njen suprug Slobodan Milošević.

- Moj poslednji razgovor sa njom je bio nakon predsednikove smrti i tada mi je rekla da ne bi trebalo da se obazirem na prethodni period, da ona nema šta da mi zameri jer me nije gurala u životu, a da su je izdali upravo oni koje je gurala. Ja sam bio korektan prema toj porodici, bez obzira na to što je tu bilo nekih nesuglasica. Lakše nam je da kažemo da su žene za sve krive, ali upoznao sam u životu žene koje su imale i veći uticaj na muževe nego što je to imala Mira Marković - bio je iskren Dačić.

foto: EPA/Srđan Suki

- Pre svake konferencije za štampu sam zvao Miloševića da mu kažem šta bi novinari mogli da ga pitaju i kako bi trebalo da odgovori. On je, za razliku od većine, bio najkorektniji i uvek se javljao na telefon, znao je da je važno to što radim. Možda mi je to davalo neku snagu koju tada u partiji objektivno nisam imao - priseća se šef diplomatije.

(Kurir.rs/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja