NEVREME STIŽE U BEOGRAD, VEĆ TUTNJI SRBIJOM! Grad se sručio na Zrenjanin i Žitište, naglo zahlađenje, evo ko već cvokoće
Foto: Printscreen tweet

upozorenje RHMZ

NEVREME STIŽE U BEOGRAD, VEĆ TUTNJI SRBIJOM! Grad se sručio na Zrenjanin i Žitište, naglo zahlađenje, evo ko već cvokoće

Društvo -

Tokom popodneva i i večeri očekuje se naoblačenje i nevreme u Beogradu, koje je već zahvatilo neke delove Srbije, a naročito je pogodilo Vojvodinu.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se ovog poslepodneva očekuje "nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će u naredna dva sata biti intenzivniji na severu i u centralnim krajevima Srbije".

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, Zrenjanin nevreme nije štedelo, te je tamo došlo i do pojave grada.

Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej. Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gde temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gde je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Ipak, po poslednjim prognozama u ovim mestima još nema padavina.Hladnije je i u planinskim predelima. Na Zlatiboru temperatura iznosi 12, na Crnom vrhu 11, a apsolutni rekorder je Kopaonik, gde je u 15.10 zabeležena temperatura od samo četiri stepena.

Kurir.rs/Blic

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track