U 15 USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE I DOMOVA ZA STARE 95 KORISNIKA IMA KORONU: Inficirano i 30 zaposlenih
Foto: Profimedia

virus i dalje prisutan u srbiji

U 15 USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE I DOMOVA ZA STARE 95 KORISNIKA IMA KORONU: Inficirano i 30 zaposlenih

Društvo -

U 15 ustanova socijalne zaštite i domova za smeštaj odraslih i starih u Srbiji potvrđeno je prisustvo korona virusa a inficirano je 95 korisnika i 30 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Infekcija je potvrđena u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu i centru "Jelenac" u Aleksincu, kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu.

Obolelih ima i među korisnicima Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i domova za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Miljakovački vinogradi" i "Nada" u Beogradu, kao i u domovima "Radost" u Negotinu, "MeliorVita" i "Gardoš" u Zemunu i "S. Nikola" u Zemunu. Od početka epidemije izlečeno je 516 korisnika i 186 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", stoji u saopštenju.

Dodaje se da na osnovu rešenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, domovi za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu" u Beogradu, "Stara pruga" na Umci i "Radost" u Negotinu više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track