NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: U nedelju, 7. juna, poklanjamo IKONU SVETA TROJICA I PORODIČNI MAGAZIN LENA
Foto: Kurir

NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: U nedelju, 7. juna, poklanjamo IKONU SVETA TROJICA I PORODIČNI MAGAZIN LENA

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u nedelju, 7. juna, obeležavaju praznik Silazak Svetog Duha na apostole - Pedesetnica - Trojice. Tog dana uz dnevne novine Kurir dobićete dva poklona - ikonu SVETA TROJICA u zlatotisku s molitvom na poleđini i porodični MAGAZIN LENA.

Praznik Duhovi uvek se obeležava 50. dana posle Vaskrsa i desetog dana posle Spasovdana. Duhovi predstavljaju i "rođendan" hrišćanske crkve, a nazivaju se još i Trojice, Trojičin dan, Silazak Svetog duha na apostole. Kod Srba, i još češće kod Rusa i Grka, taj praznik se zove i Pedesetnica.

To je treći praznik po značaju, posle Vaskrsa i Božića, i takođe se slavi tri dana. Praznovanje se nastavlja cele sedmice, ne posti se, to je tzv. trapava nedelja. Taj praznik je uvek u nedelju, na pedeseti dan od Vaskrsa. Crkveno učenje kaže da je neposredno pre vaznesenja, Hristos obećao učenicima da će se ubrzo „izliti blagodet Duha svetog“ na njih, što se desilo 50. dana od vaskrsnuća.

Taj praznik se naziva još i Trojica jer je, po učenju, Hristos obećao, Bog otac dozvolio, a Sveti duh sišao. U pedeseti dan od Hristovog vaskrsenja, sa neba iznad kuće u kojoj su boravili apostoli i Presveta Bogorodica nastade buka.

foto: Kurir

Kao drugi poklon dobićete porodični MAGAZIN LENA - vodič kroz život, zdravlje, porodične teme, svakodnevne priče ljudi (ispovesti, iskustva, uspesi, rešavanje živnotnih problema…) Magazin Lena se bavi i temama kao što su ishrana, moda, uređenje doma, saveti i zanimljivosti iz Srbije i sveta, a u svakom broju čeka vas intervju sa nekom od poznatih ličnosti iz naše zemlje.

Čitajte Kurir, jer uvek dobijate više!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track