PROBIJENA LEVA CEV TUNELA ČORTANOVCI Mihajlović: Na jesen naredne godine od Beograda do Novog Sada za pola sata (FOTO)
Foto: Beta0/Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture/Zoran Petrović

infrastruktura

PROBIJENA LEVA CEV TUNELA ČORTANOVCI Mihajlović: Na jesen naredne godine od Beograda do Novog Sada za pola sata (FOTO)

Društvo -

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović prisustvovala je danas probijanju leve cevi tunela Čortanovci, u okviru projekta izgradnje brze pruge izmedju Beograda i Budimpešte.

Mihajlović je istakla da je reč o najtežoj deonici na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, na kojoj se radilo i u vreme epidemije korona virusa, a i danas se radi u tri smene.

"Ovo je primer dobrog gradilišta i poslovanja najboljih svetskih kompanija, ponosna sam što zajedno sa njima rade i naše kompanije i što naši radnici mogu da uče i stiču iskustva za nove projekte. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta", rekla je ona, saopštilo je Ministarstvo.

Dodala je i da će na jesen početi izgradnja treće deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice.

"Vlada Srbije obezbedila je sve potrebno za nastavak gradnje - garancije, novac, projekte", rekla je ona.

Probijanju tunela prisustvovao je i Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je rekao da su uloženi ogromno znanje, trud i rad da bi se danas videlo svetlo na kraju tunela.

"Ovaj projekat je važan za celu zemlju i posebno za Vojvodinu. Radi se svakog dana i radovi će biti završeni u planiranom roku", rekao je Mirović.

Direktor ruske kompanije "RŽD internešenel" za Srbiju, Mansurbek Sultanov, zahvalio je Vladi Srbije na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta.

"Ova pruga ostaće na stotine godina budućim generacijama. Radovi se izvode i pre roka i verujem da ćemo se u najbližoj budućnosti voziti brzim vozom", rekao je Sultanov.

Ranije danas Mihajlović je zajedno sa Mirovićem i Sultanovim obišla Osnovnu školu "Jovan Dučić" u kojoj je, u okviru humanitarnog rada "RŽD internešenel", renovirana i savremeno opremljena učionica za informatiku, kao i fiskulturna sala.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Ministarstvo građevine saobraćaja i infrastrukture/Zoran Petrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja