HRVATSKI ISTORIČAR GDE GOD PROGOVORI PRAVI LOM: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata! ŠOK-VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

OVACIJE ZA GORANA

HRVATSKI ISTORIČAR GDE GOD PROGOVORI PRAVI LOM: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata! ŠOK-VIDEO

Društvo -

BEOGRAD - Ovo predavanje je priča o narodu koji drži u jednoj kesi sve ostale kese, koji ima kutijicu od eurokrema, koji je uvek smetao centrima moći jer je odbijao da uđe u šablone, da se pokori! Ovo je ljubavna priča o tom narodu i kako sam se u njega zaljubio, kaže dr Goran Šarić, mladi hrvatski teolog i istoričar koji je dobijao pretnje smrću samo zbog toga što se družio sa Srbima ne verujući zagrebačkoj propagandi protiv srpskog naroda koja je obeležila njegovo detinjstvo.

- Moj grad u kom sam se rodio i gde živim... Evo ovde u ovim zgradama živelo je i do trećina Srba... S njima sam rastao, s njima sam igrao nogomet i trenirao boks, to su mi bile prve ljubavi, prvi prijatelji, znao sam da nisu takvi... Nisam pristao na propagandu, znao sam da niste takvi - rekao je dr Šarić na predavanju svojevremeno održanom na Mašincu na kojem je zapalio masu koja ga je pozdravila ovacijama.

- Jedini ste narod koji je samo u 20. veku ratovao sa pet najvećih sila - dodao je on.

- Bogu hvala, imao sam priliku da učim škole, da uđem u arhive i čitav sam život posvetio istini o Srbima - kazao je dr Šarić dodajući da se posvetio miru i pomirenju i tezi da ako nismo braća da barem da više ne ratujemo.

U svojim predavanjima tvrdi da je ovaj naš prostor, a pre svega Srbija, kolevka svetske civilizacije, starije od Egipta i faraona, kao i da je vinčansko pismo najstarije na svetu!

Dr Šarić u toku svojih predavanja često voli da se osvrne i na lepotu Srpkinja!

(Kurir.rs/Youtube/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track