NAJNOVIJI KORONA BILANS U SRBIJI: 73 novozaražena, još jedan preminuli LONČAR: Epidemiološka situacija pod kontrolom
Foto: Shutterstock, Ana Paunković, Zorana Jevtić, Tamara Trajković

presek stanja

NAJNOVIJI KORONA BILANS U SRBIJI: 73 novozaražena, još jedan preminuli LONČAR: Epidemiološka situacija pod kontrolom

Društvo -

BEOGRAD - Procenat broja novozaražnih u Srbiji ponovo je danas ispod 2 odsto, ali je broj novih slučajeva i dalje veliki, pošto su obolele još 73 osobe.

U poslednja 24 sata testirano je 4.308 osoba, od kojih su 73 pozitivne, dok su juče, na osnovu 3.317 testiranih, potvrđena 82 slučaja. U Srbiji je od početka epidemije zaraženo ukupno 11.896 osoba.

foto: Printscreen

Od poslednjeg izveštaja preminula je još jedna osoba, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 250, objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19. Broj aktivnih slučajeva je 475, a na respiratorima je 15 pacijenata.

Od početka epidemije testirano je 276.810 osoba koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja. Procenat smrtnosti je 1,69 odsto.

Lončar: Epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, da je država odradila svoj deo posla i da je na pojedincima da poštuju mere.

"Moramo da se prilagodimo da je virus korona tu i da moramo da živimo sa njim. Moramo da se pridržavamo mera zaštite da ne dođemo u situaciju kao Severna Makedonija", rekao je Lončar novinarima u Smederevskoj Palanci.

Dodaje da se prati situacija svuda gde se pojave pozitivni slučajevi, ali da je najvažnija stvar lična odgovornost. "Ne može država da drži mere i sputava u svemu neograničeno. Sada je najvažnija stvar naša lična odgovornost", zaključio je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug)

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track