ANĐELI ZA ANĐELE: U poslednjih nekoliko meseci organizacija Srbi za Srbe završila nekoliko važnih akcija
Foto: Srbi Za Srbe

pomoć

ANĐELI ZA ANĐELE: U poslednjih nekoliko meseci organizacija Srbi za Srbe završila nekoliko važnih akcija

Društvo -

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" nastala je krajem 2005. godine, prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije, oko projekata pomoći socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana.

U poslednjih nekoliko meseci uspešno su završene neke važne akcije pomoći:

foto: Srbi Za Srbe

Cvet koji sija u naselju tuge i bole – Nikolina (3) iz Aleksinačkog Rudnika. Bio je ovo naslov apela koji je objavila Humanitarna organizacija Srbi za Srbe i koji je pokrenuo ljude iz celog sveta da učine nešto na korist svoje duše i porodice Ristić. Epilog je sređena kuća, srećna porodica i Nikolinin osmeh! Ukupna vrednost pomoći je 343.458 dinara.

foto: Srbi Za Srbe

Pomognuta je porodica Stojković iz Dobrujevca kod Aleksinca koja je, u znak zahvalnosti, napisala pesmu. Ova porodica živela je u jako teškim uslovima, pa im je obezbeđena pomoć u vidu sređivanja kuće i nabavke poljoprivredne mehanizacije ukupne vrednosti 1.032.018 dinara.

foto: Srbi Za Srbe

Sprovedena je tradicionalna božićna akciju na prostoru Kosova i Metohije i time započeta još jedna godinu pomoći ugroženim porodicama na prostoru naše južne porajine. Pomognuto je 15 porodica, a ukupna vrednost pomoći iznosi 27.980 evra.

U velikoj akciji „BORBA PROTIV KORONE – budimo uz siromašneˮ završene su i akcije pomoći u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Ukupna vrednost darovanih namirnica, higijenskih sredstava, zaštitne opreme i druge raznovrsne pomoći iznosi 26.568 evra. Ovo su samo neke od realizovanih akcija, a u narednim danima na sajtu organizacije biće objavljeni i brojni drugi izveštaji.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, do kraja godine je planirana pomoć za preko 200 porodica širom Balkana, pa poziva sve donatore da se priključe kako bi pomogli što više porodica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track