ISPRAVKA NEMA DOKAZA DA JE KORONU U STUDENTSKE DOMOVE DONEO STUDENT IZ CRNE GORE
Foto: Privatna arhiva

ISPRAVKA NEMA DOKAZA DA JE KORONU U STUDENTSKE DOMOVE DONEO STUDENT IZ CRNE GORE

Društvo -

Iako su neki mediji objavili, a naš portal preneo da je korona virus u Studentski dom Karaburma uneo student iz Crne Gore, to nije proverena informacija i ovom prilikom ukazujemo na ispravku. S tim u vezi promenjen je naslov vesti koji nije podržavao stvarno činjenično stanje.

Podsetimo, epidemiolog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, čuvene Studentske poliklnike dr Mila Paunić rekla je da se u odnosu na juče broj zaraženih studenata nije povećao.

- Zaraženo je njih 20-ak - rekla je ona i dodala da je situacija pod kontrolom.

Ona je juče rekla da niko od njih nema tešku kliničku sliku, kao i da je situacija pod kontrolom.

- Sve je ovo potpuno očekivano. Svi su oni dobro. Niko nema tešku kliničku sliku - kazala je dr Paunić .

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić kazao je juče za da su u izolaciji tri studenta i 20-ak njihovih kontakata.

- Ovi studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, što su naknadno saznali. Studenti kod kojih je potvrđen virus, kao i dvadesetak njihovih kontakata, izolovani su u posebne smeštajne jedinice sa zasebnim kupatilima, gde ne postoji mogućnost kontakta sa ostalim stanarima domova. Pomenutim studentima se hrana dostavlja u sobe - kaže Minić.

Tiodorović: U Beograd došlo 10.000 studenata

Informacija da je korona ušla u studentske domove obelodanjena je juče, a epidemiolog prof. dr Branislav Tidorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros u Jutarnjem programu.

- Moramo da obratimo pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno doneli virus iz oblasti iz kojih su došli. Oni su testirani, situacija u domu na Karaburmi je koliko znam pod kontrolom, sprovode se sve mere, to će nas očekivati i nadalje. I u Nišu smo spremili deo objekta za studente koji su došli iz drugih delova Srbije, pa i van Srbije. Svi studentski centri moraju da brinu o tome - rekao je Tiodorović.

(Kurir/Telegraf)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track