NALOŽENO JUTKINO PRIVOĐENJE: Nije se pojavio na sudu na iznošenju završnih reči, poručio da ima zdravstvenih problema
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

optužen za seksualno uznemiravanje

NALOŽENO JUTKINO PRIVOĐENJE: Nije se pojavio na sudu na iznošenju završnih reči, poručio da ima zdravstvenih problema

Društvo -

KRUŠEVAC - Suđenje bivšem predsedniku Skupštine opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog seksualnog uznemiravanja Marije Lukić odloženo je danas jer se Jeličić nije pojavio na iznošenju završnih reči, a sudija Aleksandar Kocić je zakazao naredni pretres za 19. jun, uz naredbu da se Jeličić privede na suđenje.

Jedan od Jeličićevih advokata Zoran Golubović rekao je da od pre nekoliko dana ima informaciju da njegov klijent ima zdravstvenih problema, ali nije naveo zbog čega danas nije mogao da dođe.

"Nadala sam se da će danas doći do završnih reči i presude.

Mada mi je palo na pamet da će, pošto on sve vreme prebacuje ovaj slučaj na teren politike, odložiti zbog lokalnih izbora na kojima se kandidovao", rekla je Marija Lukić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, smatra da je reč o vidu manipulacije bivšeg predsednika opštine Brus jer je, kako tvrdi Borović, svakodnevno u predizbornoj kampanji.

Borović je ocenio da ima dovoljno dokaza koji terete Jeličića.

"Pokazao jedan kukavičluk i strah, on i njegovi advokati, danas je zbrisao da ne bi čuo tu presudu koja očigledno sledi - da će jednog seksualnog napasnika stići pravda", rekao je Borović.

Pre suđenja došli su predstavnici inicijative Ne davimo Beograd i Žene u crnom kako bi pružili podršku Mariji Lukić. Ispred suda su raširile transparente na kojima je pisalo: "Pravda za Mariju", "Stop nasilju nad ženama", "Stop seksualnom uznemiravanju žena".

Sudski proces je počeo u Brusu, a u julu 2019. godine odlukom Vrhovnog kasacionog suda je premešteno u Kruševac.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track