Najnovije vesti

ODLOŽENA TURISTIČKA SEZONA NA CRNOM MORU: Bugari ne primaju turiste, može samo tranzit
Foto: Shutterstock

Izmena

ODLOŽENA TURISTIČKA SEZONA NA CRNOM MORU: Bugari ne primaju turiste, može samo tranzit

Društvo

Građani Srbije od 15. juna bez ograničavajućih mera mogu da putuju u Grčku preko Bugarske, ali ne i da letuju na Crnomorskom primorju, saznaje Kurir.

Ministar turizma Rasim Ljajić ističe za Kurir da je tranzit kroz Bugarsku slobodan, ali da se aranžmani za letovanje koji su dogovoreni za jun pomeraju za jul.

- Kontaktirali smo s našim ambasadorom u Sofiji, koji kaže da su ulazak za državljane Srbije u Bugarsku i tranzit kroz tu zemlju potpuno slobodni. Ne bi trebalo da bude bilo kakvih smetnji za one koji budu putovali preko ove teritorije - naveo je on.

foto: Zorana Jevtić

- Što se tiče pomeranja junskih termina letovanja u Bugarskoj za jul, agencije koje organizuju odlazak naših turista na Crnomorsko primorje kažu da se radi o odlaganju početka sezone zbog trenutno nedovoljne popunjenosti kapaciteta u hotelima. Naša preporuka je da građani ove godine, baš zbog brojnih nepoznanica prilikom putovanja, svoj odmor provedu na nekoj od turističkih destinacija u našoj zemlji - rekao je Ljajić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče je istakao da će državljani Srbije od ponedeljka moći da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera, dok je Severna Makedonija ukinula vanredno stanje, ali još nije saopšteno da li će otvoriti granice ka susedima.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/M. V.

Foto: Shutterstock, Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...