priča koja je obeležila prošlu nedelju

OBRT U SLUČAJU ODUZETE DEVOJČICE Ministarstvo preuzelo! Uskoro RASPLET Savić: Napravili su nam PAKAO od života!

Društvo -

O slučaju devojčice koja je oduzeta usvojiteljima, bračnom paru Borisavu (48) i Biljani Savić (52) iz Beograda, odlučivaće tročlana komisija koju će formirati Ministarstvo, saopšteno je danas.

Ovim je ovaj slučaj iz pokrajinske nadležnosti prešao u nadležnost Ministarstva.

Ministar Đorđević obećao je danas ubrzanu proceduru u skladu sa zakonom i ukoliko sve bude bilo u redu, očekuje razrešenje slučaja za dan dva.

- Za sada se čini da ima grešaka u proceduri, ali neću da prejudiciram. Očekujem pozitivan ishod, kazao je Đorđević i dodao da dete ne sme da bude talac birokratije.

- Ja ću kao ministar učiniti sve da dete što pre dobije roditelje, a da krivi budu kažnjeni, dodao je Đorđević.

foto: Marina Lopičić

Nakon ministra Đorđevića, prisutnima se obratio i otac devojčice i rekao:

- Radnici socijalne službe su zbog svojih grešaka u poslednjih nedelju dana napravili pakao od naših života. Hvala svim ljudima, sa ljudske strane, koji su ovu priču ispratili, koji su nas kontaktirali i pomogli.

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

- To što sam izašao u medije je ubrzalo proces. Voleli bismo da se fokusiramo na interese ćerke, da radimo, da ni jedno dete ne bude bez roditeljskog staranja, kazao je Savić.

Podsetimo, u petak je smenjena direktorka Centra, a nadležni ministar slučaj preuzeo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Savićima je ćerka data na prilagođavanje u oktobru prošle godine. Polovinom prošlog meseca su dobili i rešenje o usvojenju. Devojčica je sa njima provela skoro osam meseci, da bi im prošlog ponedeljka iz Centra za socijalni rad javili da moraju da vrate dete u utorak.

Teška srca, devojčicu, kojoj su rekli da ide na raspust jer mama i tata moraju da rade, predali su samo da ne bi pravili probleme, a zatim su krenuli u borbu.

To je priča koja je obeležila prošlu nedelju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track