STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: Objavljen dokument kojim se potvrđuje da je srpskim turistima dozvoljen ulazak u Grčku
Foto: Shutterstock

sad je sigurno

STIGLA ZVANIČNA POTVRDA: Objavljen dokument kojim se potvrđuje da je srpskim turistima dozvoljen ulazak u Grčku

Društvo -

Grčka Vlada je i zvanično otvorila granicu za srpske turiste.

Grčka Vlada je i zvanično otvorila granicu za srpske turiste, a dokument koji su svi željno čekali objavljen je istog trenutka kada je krenuo prvi autobus sa srpskim turistima u Pefkohori.

Dokument nosi datum 15.jun i na njemu piše da je "update", dakle, dodat informaciji koja je juče objavljena, a to je da je zvanično dozvoljen ulazak srpskim turistima u Grčku.

foto: Printscreen

U zvaničnom dokumentu piše da će srpski turisti biti testirani na granici i da su jedini van EU koji mogu da uđu u Grčku.

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je za Nova.rs da je od Ministarstva turizma Grčke obavešten o ovoj izmeni uredbe.

Identičan dokument postojao je i u ponedeljak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grcke, samo je danas dopisano da je ulazak preko Bugarske, osim za državljane zemalja clanica Evropske unije, dozvoljen i za građane Srbije.

- To je izmena koju je Vlada Grčke očigledno danas donela nakon čega je zvanicno postavljena na sajt, objašnjava Seničić.

Kako kaže, na ovaj način je samo dobijana zvanična potvrda, jer su građani Srbije u toku celog današnjeg dana nesmetano ulazili u Grčku.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA/DIMITRIS TOSIDIS

- Putnici koji su krenuli u Grčku iz Srbije su u toku celog današnjeg dana prelazili preko bugarsko-grčke granice. Sinoć je na granicu stigla naredba da se puštaju srpski državljani, ali ta odluka još nije bila zvanična, kaže Seničić.

U ovoj uredbi je navedeno da ce pojedini putnici biti nasumično testirani.

Ukoliko se ispostavi da je neko od testiranih pozitivan na koron virus, biće smešten u karantin i stavljen pod nadzor tokom najmanje 14 dana.

Direktor JUTA kaže da se ovo testiranje ne odražava previše na protok saobraćaja.

- U toku današnjeg dana čekanje na graničnom prelazu između Bugarske i Grčke trajalno je između sat i po i dva sata, a verujem da do sada nije ništa bitno promenjeno, objašnjava on.

(Kurir.rs/Tanjug/Novosti online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track