HRVATSKA NE UVODI NOVE MERE ZA SRBE? Evo šta poručuju građanima Srbije o ulasku u susednu zemlju
Foto: Profimedia

mere

HRVATSKA NE UVODI NOVE MERE ZA SRBE? Evo šta poručuju građanima Srbije o ulasku u susednu zemlju

Društvo -

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnost štaba civilne zaštite Davor Božinović izjavio je danas da se situacija na graničnim prelizima prati i da veruje da neće biti potrebe za pooštravanjem mera zaštite od širenja korona virusa ni prema Srbiji i BiH.

Zavisno od situacije, dodao je, sigurno ćemo doneti dodatne mere koje će zaštiti zdravlje ljudi, ali i ostaviti ekonomiju otvorenom.

- Mi se nismo potpuno otvorili, osim za nekih 10 zemalja EU. I državljani BiH i Srbije moraju imati poseban razlog za putovanje u Hrvatsku. Nema potpune liberalizacije prema tim zemljama, a hoće li biti dodatnih restrikcija, to ćemo odlučiti. Još uvek ne mislimo da je situacija takva da bi iziskivala jednu takvu meru", pojasnio je Božinović.

Kaže da je preporuka da se, osim ako ne postoji neka nužna potreba, ne putuje u zemlje gde je lošija epidemiološka slika.

"Mislim da je najvažnije što možemo postići kroz javnu edukaciju, a to je da uverimo ljude da ako ne postoji nužan razlog, da se uzdrže od putovanja", istakao je Božinović.

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track