Najnovije vesti

HRVATSKA POOŠTRILA MERE Građani Srbije i BiH vraćeni sa granice! Ovo su USLOVI ULASKA u ovu zemlju
Foto: Beta/Uprava carina

pojavili se novi slučajevi zaraze

HRVATSKA POOŠTRILA MERE Građani Srbije i BiH vraćeni sa granice! Ovo su USLOVI ULASKA u ovu zemlju

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović rekao je u petak da je policija već nakon prvih novih slučajeva zaraze vezanima za susedne zemlje počela da sprovodi intenzivnije kontrole prema Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Božinović je rekao da su intenzivnije kontrole počeli provoditi u četvrtak nakon što su se pojavili novi slučajevi zaraze koje su vezane za te zemlje.

- Svako ko želi da uđe u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumente koji to potkrepljuje, poput javnog interesa za našu zemlju - rekao je Božinović.

Naglasio je da Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset evropskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Navodi se da su putnici iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji su tokom poslednja dva dana pokušali da uđu u Hrvatsku, a da nisu imali valjani razlog potkrepljen dokumentacijom, vraćeni s granice u svoju zemlju.

Ministar Božinović smatra da situacija u Hrvatskoj neće eskalirati jer su epidemiolozi "ušli u trag većini obolelih", odnosno načinu i poreklu zaraze.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...