NE KREĆITE NA MORE BEZ OVE POLISE: Uvedeno zdravstveno osiguranje za potrebe testiranja ili lečenja od koronavirusa
Ilustracija, Foto: Shutterstock

VAŽNO

NE KREĆITE NA MORE BEZ OVE POLISE: Uvedeno zdravstveno osiguranje za potrebe testiranja ili lečenja od koronavirusa

Društvo -

BEOGRAD - Turisti koji putuju u inostranstvo na odmor moći će da kupe putno zdravstveno osiguranje u slučaju bolesti od virusa kovid-19, rekao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.

On je za Betu rekao da je na predlog JUTE osiguravajuća kuća DDOR pripremila dve nove polise. "Turisti koji putuju na odmor u inostranstvo moći će da doplate polisu putnog zdravstvenog osiguranja za slučaj potrebe da se testiraju ili leče od virusa kovid-19" , rekao je Seničić.

Dodao je da polisa osiguranje od korona virusa predviđa da se njome pokriju i troškovi transporta putnika koji se razboleo u zemlju ukoliko je to potrebno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta

Seničić je rekao da će se alternativno, ukoliko lokalna regulativa ne dozvoljava testiranje i lečenje u privatnim klinikama, isplaćivati jednokratni iznos u gotovini, posredstvom firmi za transfer novca, kao pomoć zbog nastanka neplaniranih troškova putnika.

Osiguranje od bolesti kovida-19 ugovara se kao doplatak na osnovnu polisu i obezbeđuje fiksne iznose pokrića za usluge pružanja medicinske pomoći u slučaju bolesti.

Kako je objasnio Seničić, gosti koji odmor budu provodili u hotelima u Srbiji biće osigurani tako da u slučaju da se razbole i odu u izolaciju, nadoknadiće im se trošak za dane koje su izgubili od odmora, a to osiguranje će plaćati hoteli ili drugi turistički objekti koji ga ugovore.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track