Najnovije vesti

VULIN PORUČIO NA VIDOVDAN: Da Srbin više ne udari na Srbina, ne šaljemo svoje na STRELJANJE STRANCIMA nikada više!
Foto: Ministarstvo odbrane

Srećan nam praznik braćo Srbi

VULIN PORUČIO NA VIDOVDAN: Da Srbin više ne udari na Srbina, ne šaljemo svoje na STRELJANJE STRANCIMA nikada više!

Društvo

Zauvek smo sebe odredili kao narod 1389. godine

- Nijedan dan u pamćenju Srba nije tako mračan i tako svetao kao što je Vidovdan. Na Vidovdan su Srbi 1389. godine zauvek sebe odredili kao narod koji ne pristaje na ropstvo, Gavrilo Princip se 1914. godine na Vidovdan žrtvovao za ideal slobode.

Na Vidovdan 1921. godine Srbi su pokušali da ubiju svog viteškog kralja Aleksandra, 2001. godine na Vidovdan Srbi su izručili Haškom tribunalu Slobodana Miloševića svog dva puta izabranog predsednika. Na Vidovdan se sve vidi onako kako jeste i nema naknadne pameti koja može da promeni ono sa čime su Srbi na taj dan izašli pred sebe i pred sveca - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

foto: Zorana Jevtić, Beta/Dragan Gojić

On je poželeo Srbima da Vidovdan više nikada ne uprljaju slanjem Srba strancima na streljanje, da nikada više, ni zbog koga i ni za šta, ne proliju bratsku krv i da ne zaborave da gde god da žive, koju god ideologiju da slede jesu uvek i najpre Srbi

- Na Vidovdan se ne laže i svaka izgovorena laž progoni onog ko je izgovorio u večnost, zato bi i jedno izvini koje nikako da stigne Vučiću od svih onih koji osmu godinu lažu da će na Vidovdan priznati Kosovo, bilo znak da su Srbi razumeli pravo značenje Vidovdanskog praznika. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću duguje se bar to malo, izvini, a znam da će pre izvinjenja biti još jednom ponovljena laž. Srećan nam praznik, braćo Srbi danas je Vidovdan - poručio je ministar Vulin.

(Kurir.rs//Ministarsvo odbrane)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...