Najnovije vesti

NESTANAK DEVOJČICE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Evo kako je Tamara iz Niša pronađena u Beogradu
Foto: MUP Srbije

REAKCIJA OSOBLJA ŠKOLE

NESTANAK DEVOJČICE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Evo kako je Tamara iz Niša pronađena u Beogradu

Društvo

Tamara Blažić iz Niša, čiji su nestanak u subotu roditelji prijavili policiji, pronađena je jutros u Beogradu, a ključni trag policiji dala je direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić koja ih je obavestila da je devojčica kod njih polagala prijemni za upis u sedmi razred.

Devojčica je u subotu došla u Matematičku gimnaziju i polagala prijemni, a nastavnici su je zapamtili jer je jedina kasnila. Objasnila je da dolazi iz Niša, a kako u školu ulaze samo deca, nastavnici nisu znali da je došla bez pratnje.

"Sačekala je preliminarne rezultate, videla je svoj rezultat i ispričala nastavnicima da bi volela da dođe u Beograd i da upiše Matematičku gimnaziju", priča za Tanjug Katić.

Dodaje da su je uveče zvali saradnici i rekli da bi devojčica koja je kod njih polagala prijemni mogla da bude devojčica iz Niša čiji je nestanak prijavljen policiji.

"Proverila sam njene podatke u bazi za prijavu i delovalo je da je to ona. Kontaktirala sam MUP u Nišu, i to im je bio važan trag. Oni su zatim kontaktirali policiju u Beogradu i tako su je pronašli", navodi Katić.

Poziv iz Matematičke gimnazije bio je veoma važan trag policiji, jer niko nije očekivao da je devojčica u Beogradu.

"Divno je voleti matematiku, ali ne sme da se ugrožava bezbednost. Najvažnije da je policija pronašla devojčicu i da je ona dobro", zaključila je Katić.

Inače u Matematičku gimnaziju mogu da se upišu talentovana deca i da kod njih završe sedmi i osmi razred osnovne škole, a zatim da nastave gimnaziju.

Devojčica Tamara Blažić jutros je pronađena u Ugrinovcima u 3.20 u autobusu na liniji 603.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...