Najnovije vesti

KORONA U DOMOVIMA I SOCIJALNIM USTANOVAMA: Zaražena 34 korisnika i 20 zaposlenih
Foto: Youtube Printscreen

Ukupan broj izlečenih korisnika iznosi 609

KORONA U DOMOVIMA I SOCIJALNIM USTANOVAMA: Zaražena 34 korisnika i 20 zaposlenih

Društvo

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je kod 34 korisnika i 20 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 609, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 206.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa Kovid -19 potvrđeno je u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Dnevni boravak ''Stari Grad'' Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, Beograd.

Korona virus je potvrđen i u Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Maš Green House'', Petrovaradin, ''Miljakovački vinogradi'', Beograd, ''Lipovački odmor'', Beograd i ''S.Nikola'', Negotin.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, ''Stara pruga'', Umka i i ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...