MILAN LAINOVIĆ ZA KURIR: Čekamo zvanično objašnjenje grčkih vlasti za Evzoni
Foto: Printscreen Youtube

opet rampa za srpske turiste u grčkoj

MILAN LAINOVIĆ ZA KURIR: Čekamo zvanično objašnjenje grčkih vlasti za Evzoni

Društvo -

Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA) kaže za Kurir da i on ima informaciju da naši turisti koji putuju u Grcku trenutno ne mogu preći preko prelaza Evzoni, izmedu Grčke i Makedonije, već se upućuju na prelaz preko Bugarske, Kulata-Promahonas.

- Iako je Evzoni bio otvoren, trenutno, prema informacijama kojim raspolažemo, preko tog prelaza puštaju samo putnike sa grčkim pasošem i pasošima drugih zemalja EU. Ostali se preusmeravaju na Bugarsku. Za sada se nisu napravile gužve. Pratimo situaciju i čekamo zvaničnu informaciju od grčkih vlasti - kaže Lainović i dodaje da je jutros autobus sa srpskim putnicima u povratku iz Grčke bez problema prošao preko prelaza Evzoni.

foto: Printskrin/Facebook

Podsetimo, Grci su od danas otvorili vrata za turiste koji dolaze drumskim, avionskim i pomorskim saobraćajem. Otvorili su i mnoge granične prelaze medu kojima i Evzoni, najveći između Grčke i Severne Makedonije. Srpski turisti od ponoći do jutarnjih časova bez problema su ulazili preko Evzonija da bi oko 10.30 putnici koji su na licu mesta počeli da javljaju da je Evzoni prelaz opet zatvoren za turiste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track