VSS PREPORUČIO: Sudovi u gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija da rade po posebnom režimu
Foto: AP/Ilustracija

PREDSEDNIK SUDA ORGANIZUJE RAD

VSS PREPORUČIO: Sudovi u gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija da rade po posebnom režimu

Društvo -

Visoki savet sudstva (VSS) preporučio je predsednicima sudova u pojedinim gradovima u kojima je proglašena vanredna situacija zbog velikog broja novoobolelih od Covid-19 da organizuju rad suda u skladu sa preporukama Ministarstva pravde i tog najvišeg sudskog organa iz marta ove godine.

U zaključku VSS, koji je objavljen na njegovom sajtu, precizira se da predsesdnik suda, čije je sedište na teritoriji grada u kojem je proglašena vanredna situacija po predlogu Štaba za vanredne situacije, jer postoji realna opasnost od širenja korona virusa, organizuje rad suda u skladu sa Preporukama za rad sudova i tužilaštava za vreme vanrednog stanja.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima.

Više o tome kliknite OVDE.

Ovi načini rada sudova trajeće do ukidanja vanredne situacije, navodi se u zaključku.

Vanredna situacija je do sada proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu i Vranju zbog velikog broja novoobolelih od Covid-19.

Čelnici ovih sudova dana su objavili na svojim sajtovima plan rada, za vreme trajanja vanredne situacije, a koji predviđa mahom rad u zakonski hitnim i pritvorskim predmetima, dok se pretresi i ročišta ostali predmeti odlažu, a stranke će o novim terminima biti naknadno obaveštene pisanim putem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track