Najnovije vesti

OSMACI DANAS I SUTRA BIRAJU SREDNJE ŠKOLE: Posebne mere prilikom popunjavanja liste želja
Foto: Dragana Udovičić

PREDOSTROŽNOST

OSMACI DANAS I SUTRA BIRAJU SREDNJE ŠKOLE: Posebne mere prilikom popunjavanja liste želja

Društvo

U osnovnim školama mali maturanti danas i sutra popunjavaju i predaju liste želje za upis u srednju školu.

Tokom popunjavanja liste želja važno je da učenici navedu što više škola, kako se ne bi desilo da ostanu neupisani u srednju školu u prvom krugu.

Direktorka OŠ "Skadarlija" Mirjana Sloboda kaže da su tokom popunjavanja liste želja vodili računa da se poštuju sve mere prevencije, da je svaki učenik pojedinačno obavešten kada dolazi u školu.

"Mi smo napravili raspored na svakih 15 minuta ili pola sata dolazi po jedno dete. Ulazili su jedan po jedan u hol škole gde su predavali liste želja. Učenici se nisu sretali u zgradi škole", rekla je ona Tanjugu.

Đaci se po srednjim školama raspoređuju tako što se istovremeno ukršta broj osvojenih bodova na završnom ispitu i ostvareni uspeh u osnovnoj školi sa listama želja.

Kompjuter to radi istovremeno za sve učenike kako se ne bi desilo da neko bude oštećen.

Direktor OŠ "Drinka Pavlović" Jole Bulatović kaže da su danas liste želja predala dva odeljenja, a da je za sutra predviđeno da predaju učenici još dva odeljenja.

"Mi smo ispred škole imali punkt. Dolazili su đaci na sat vremena po devet njih", rekao je Bulatović za Tanjug Upis učenika u srednje škole zakazan je za 9.i 10. jul.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...