IMALE POZITIVAN TEST NA KORONU PO SLETANJU U GRČKU: Dve Srpkinje u karantinu na Skijatosu, a evo kako se osećaju
Foto: Profimedia

U IZOLACIJI U HOTELU

IMALE POZITIVAN TEST NA KORONU PO SLETANJU U GRČKU: Dve Srpkinje u karantinu na Skijatosu, a evo kako se osećaju

Društvo -

Kod dve žene iz Srbije koje su otišle prvim letom na Skijatos potvrđeno je prisustvo korona virusa!

Obe žene se dobro osećaju i za sada nemaju simptome bolesti. Grčke vlasti su ih smestile u kovid hotel Aris koji ima svrhu karantina za obolele i obe će sutra biti ponovo testirane.

Žene su, kako saznajemo, došle letom čiji je zakupac bila jedna srpska agencija.

"Mi jesmo bili nosioci, odnosno zakupci leta za ostrvo Skijatos, ali su pored naših putnika tu bili i putnici četiri druge agencije. Ne znam za njihove, ali od naših gositiju niko nije zaražen", rekao je generalni direktor te agencije Mirko Bauk.

Inače, prema pisanju više grčkih listova i sajtova, 1. jula su tamošnje vlasti obavile 1.400 molekularnih testova na putnicima koji su avionom stigli na neki od tamošnjih aerodroma, a pet lica bilo je pozitivno: po jedna ženska osoba iz Srbije, Švedske i Rumunije, kao i dvoje Grka koji su doputovali u domovinu.

Prema izvoru B92 iz Grčke, radi se o dve Srpkinje.

Podsetimo, jedna porodica iz Beograda je već deportovana iz Grčke nakon što je utvrđeno da je muškarac bio pozitivan na korona virus.

Sa porastom broja turista koji stižu u Grčku raste i broj zaraženih. Juče su od 28 otkrivenih novozaraženih, njih 13 bili turisti koji su ušli u Grčku.

Podsetimo, prema protokolu koji je na snazi u Grčkoj, svi kojima nalazi budu pozitivni na koronu, a nemaju teže simptome, trebalo bi da ostanu u nekom od hotela-karantina najmanje 14 dana. U suprotnom idu u bolnicu.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track