Najnovije vesti

NA 100 GRADILIŠTA VIŠE OD 5.700 RADNIKA: Radovi u Srbiji nisu stali! Koriste se sve mere zaštite
Foto: Beoinfo

INFRASTRUKTURNI PROJEKTI

NA 100 GRADILIŠTA VIŠE OD 5.700 RADNIKA: Radovi u Srbiji nisu stali! Koriste se sve mere zaštite

Društvo

Radovi na velikim infrastrukturnim projektima odvijaju se bez prekida, uz primenu svih mera predviđenih u cilju suzbijanja zarazne bolesti Covid-19, a u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preciziraju da je trenutno na preko 100 gradilišta angažovano više od 5.700 radnika.

Oni su angažovani na projektima u oblasti saobraćajne i komunalne infrastrukture i izgradnji stanova za snage bezbednosti, u ukupnoj vrednosti od oko 3,5 milijardi evra odnosno 415 milijardi dinara.

Izvođači su dužni da radnicima obezbede svu potrebnu zaštitu i da primenjuju sve mere koje je propisala Vlada Srbije u cilju sprečavanja širenja korona virusa, što uključuje i registrovanje i prijavljivanje eventualnih slučajeva zaraze.

U toku su radovi na izgradnji 290 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica i na njima radi skoro 1.000 radnika.

To su obilaznica oko Beograda, Moravski koridor, autoput Sremska Rača-Kuzmin, autoput i brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica i drugi.

Takođe, na rekonstrukciji, rehabilitaciji i održavanju državnih i lokalnih puteva radi ukupno oko 1.900 radnika, a ukupna dužina deonica je 453 kilometra.

Na projektima na železnici angažovano je više od 1.500 radnika, na više od 300 kilometara deonica u izgradnji i rekonstrukciji, uključujući brzu prugu Beograd - Budimpešta, kao i regionalne pruge.

Gradi se, kako navode u Ministarstvu, više od 2.400 stanova za snage bezbednosti, na kojima radi ukupno skoro 1.000 radnika u: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici.

Na projektima u oblasti komunalne infrastrukture, vodnog i vazdušnog saobraćaja, angažovano je ukupno više od 350 radnika.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...