TO NISU KRIMOSI, TO SU MONSTRUMI: Devojčicu (15) ubacili u pakao prostitucije! Strašne ispovesti žrtvi trafikinga
Foto: Shutterstock

IZGUBLJENE U MAGLI

TO NISU KRIMOSI, TO SU MONSTRUMI: Devojčicu (15) ubacili u pakao prostitucije! Strašne ispovesti žrtvi trafikinga

Društvo -

Trgovci ljudima ne zaslužuju ni da ih zovemo kriminalci, oni su monstrumi! Ovo je zaključak gostiju emisije "Dobro jutro Srbijo sa Jovanom Jeremić", u kooj je tema bila prinudna prostitucija.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, govorio je o mehanizmu kojim kriminalci vrbuju devojke.

- Ti ljudi su mnogo opasniji od onih koji diluju drogu, ili kradu kola, to su hijene. SIstem je gotovo isti - kriminalci obežavaju devojkama život iz snova na zapadu, ali ćim pređu granicu oduzimaju im se pasoši i oni nemaju drugi izbor nego da pristanu da se bave prostitucijom - naveo je Spasić.

Voditeljka Jovan Jeremić je pročitala ispovest devojke koja je bila primorana na prostituciju, a zatim je Boža Spasić ispričao kakva su njegova iskustva u vezi sa prinudnom prostitucijom.

Boža Spasić
Boža Spasić foto: TV Prva printscreen

- Imam i neposrednih iskustava vezanih za prinudnu prostituciju, odnosno dovođenje u takvu poziciju ženske osobe iz koje ne mogu da se izvuku. Kriminalci koji se bave ovim poslom su mnogo opasniji nego oni koji se bave trgovinom droge. Imao sam situaciju, obratile su mi se neke kriminalne grupe sa molbom da prebace neke devojke iz Moldavije u Beč. Kod nas se devojke biraju sa rubnih delova grada ili sa sela - objasnio je bivši inspektor i rukovodilac odeljenja u jugoslovenskom SDB.

Jovana Jeremić, urednik i voditelj
Jovana Jeremić, urednik i voditelj foto: Printscreen

Spasić je, takođe, obelodanio da nisu retkost ni prostitutke koje podvode suprožnici:

- Jednu noć smo sedeli u Minhenu u jednom baru. Videli smo da neka devojka prilazi Nemcu, a onda je shvatila da mi Srbi. Prišla je nama i ispričala da je muž primorava da se bavi prostitucijom, kako bi zaradila novac da naprave kuću na selu - kazao je Boža Spasić.

Ilija Životić
Ilija Životić foto: Printscreen

Ilija Životić, ekspert za bezbednost, pojasnio je da se trgovina ljudima obavlja na dark vebu. Dodao je da je grupa kriminalaca prošle godine u Nemačkoj kupila bivši NATO bunker za nekoliko miliona dolara. Taj bunker je pretvoren u skladište crenog veba za mutne poslove i naveo da je nemačka policija šest sati probijala ovaj bunker.

Spisateljica Simonida Milojković, je ispričala potresne činjenice ovog "posla" i navela da je lično videla devojku koja ima 15 godina i bavi se prostitucijom. Ona je dodale da oni koji tu devojčicu koriste kao robu mogu samo da se nazovu monstrumima.

Ispovest devojke koja je prinuđena na prostituciju, kao i goste koji se bave ovom temom možete čuti u videu ispod:

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track