KC ŠABAC PORUČIO: Nadležni su reagovali, imamo dovoljno testova za sve
Foto: Zorana Jevtić

Vest

KC ŠABAC PORUČIO: Nadležni su reagovali, imamo dovoljno testova za sve

Društvo -

Nakon što je Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović na svom Tviter profilu poručio da je zdravstveno stanje u tom gradu dramatično i da nema dovoljno testova na virus korona, KC Šabac izneo je vest da su nadležne institucije reagovale i obezbedile potrebne količine testova.

- Nadležne institucije Republike Srbije obezbedile su potrebne količine testova za uzorkovanje na prisustvo korona virusa metodom PCR - brisom iz nosa i grla, kao i seroloških - brzih testova na antitela iz krvi. Stanje zaliha testova se proverava na dnevnom nivou. Napominjemo da sa se pored referentnih laboratorija u Beogradu, uzorci testiraju i u Veterinarskom specijalistickom institutu Šabac - poručili su oni i dodali da testova ima dovoljno za sve.

foto: Shutterstock

- Obaveštavamo gradane Šapca da će svi pacijenti koji imaju utvrđenu indikaciju na osnovu simptoma oboljevanja od Covid 19 biti blagovremeno testirani i da ne treba širiti neproverene vesti i unositi paniku da testova nema.

Takođe, apelovali su i na odgovorno i savesno pridržavnje preporučenih i propisanih mera radi sprečavanja širenja infekcije, "jer samo tako i svi zajedno, možemo pobediti epidemiju".

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track