DR OSTOJIĆ IZ MIŠOVIĆA ZA KURIR TELEVIZIJU: Bebice iz Pazara od dan-dva su dobro! Sad imamo više dece sa upalom pluća
Foto: Kurir Televizija

kbc dragiša mišović

DR OSTOJIĆ IZ MIŠOVIĆA ZA KURIR TELEVIZIJU: Bebice iz Pazara od dan-dva su dobro! Sad imamo više dece sa upalom pluća

Društvo -

BEOGRAD - Od jutros smo imali tri otpusta, dva prijema i nekoliko dece čeka u ambulenti na preglede. Ekstremnih gužvi nema, domovi zdravlja rade svoj posao, trijažiraju pacijente i šalju nam samo one za bolničko lečenje - rekla je dr Olivera Ostojić iz KBC Dragiša Mišović uživo se uključivši u Vesti Kurir televizije.

foto: Kurir Televizija

- Deca su dobro, ali i njihove majke pratilje koje su takođe dobro, u dobrom su opštem stanju... Bebe iz Pazara koje su došle pre dve noći takođe su dobro, bile su pozitivne na brzom testu, urađen im je PCR, a sad čekamo rezultate... To su bebice od dan-dva... Imamo bebe i do mesec dana, dobro su i leče su u skladu sa neonatološkim protokolima, jedna pored toga što je pozitivna ima i upalu pluća - rekla je dr Ostojić dodavši da su deca u prvom naletu korone bila lako ili asimptomatski bolesna.

- Sada ima znatno više bolesne dece sa upalom pluća i temperaturom u odnosu na prethodni talas... To je evidentno - kazala je dr Ostojić dodavši da se u ovom trenutku kod njih u bolnici leče mališani iz Beograda, Smedereva, Arilja, Užica, Pazara, Sjenice....

(Kurir.rs/Foto: Kurir televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track