KORONA SVE OPASNIJA: U ovoj fazi epidemije potrebno dugotrajnije lečenje, najvažnije početi na vreme sa terapijom
Foto: Printscreen Youtube

DIRKETORKA INSTITUTA BATUT

KORONA SVE OPASNIJA: U ovoj fazi epidemije potrebno dugotrajnije lečenje, najvažnije početi na vreme sa terapijom

Društvo -

BEOGRAD - Direktorka Instituta "Batut" i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da ovu fazu epidemije virusa korona karakteriše teža klinička slika pacijenata koji su na bolničkom lečenju, što zahteva dugotrajnije lečenje.

Ona je za Tanjug navela da je važno da se pacijenti čim krenu prvi siomptomi jave lekaru i da se na vreme uključi terapija.

"Važno je da se pacijenti sa respiratornim infekcijama jave na vreme u kovid ambulantu u domu zdravlja i da se na vreme počne sa terapijom kako bi se izbegle komplikavcije", rekla je Jovanović.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako kaže prati se epidemiološka situacija u celoj Srbiji, a posebna pažna usmerena je na lokalne samouprave gde je uvedena vanredna situacija.

"Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru je došlo do blagog pada registriovanja novih slučajeva kovid 19. Međutim, klinička slika svih obolelih, koji su smešteni ne samo u bolnici u Novom Pazaru već u svim bolnicama na teritoriji naše zemlje, je takva da je potrebno dugotrajnije lečenje", zaključila je ona.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track