EVO ZAŠTO SE RAZBOLEVAJU I DECA! OVO SU SIMPTOMI! Radojičić otkrio zbog čega je u bolnicama trenutno 22 DECE i 5 BEBA!
Foto: Kurir

RODITELJI, UPOZORENJE!

EVO ZAŠTO SE RAZBOLEVAJU I DECA! OVO SU SIMPTOMI! Radojičić otkrio zbog čega je u bolnicama trenutno 22 DECE i 5 BEBA!

Društvo -

Koji su simptomi korona virusa kod dece i zašto su upravo baš oni sada česti pacijenti naših bolnica, iako nisu bili "zaštićena" grupa korona virusa, otkrio je gost Kurir Televizije, lekar i gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić.

Simptomi kod dece

Ni bebe ni mala deca nisu imune na korona virus. Zašto su sada i oni pacijenti bolničkih ustanova i šta će biti sa vrtićima i predškolskim ustanovama, kaže sledeće:

- I deca obolevaju, ali samo ona koja imaju smanjen imunitet. Imamo 22 pacijenta, o kojima brinu sjajni lekari. Deca još uvek nisu rizična grupa, ali moramo voditi računa i o tome, jer evo ima slučajeva, ali korona virus napada samo decu koja imaju ukombinovanu neku bolest, pri čemu je njihov imuni sistem znatno slabiji u odnosu na zdravu decu.

- Nemamo sve podatke o virusu i on iznenađuje nauku, i sa simptomima koji se javljaju kod dece. Rizik za decu nije za preteranu brigu, ali oprez je neophodan.

PAŽNJA! Temperatura glavni simptom!

Roditelji koji sumnjaju da dete ima simptome, odnosno, ako na primer, dete ima temperaturu 37,2, treba da odlaze kod svog doktora, a ne u bolnice jer se u bolnicama ne obavljaju testiranja, apeluju iz nadležnih ustanova.

foto: Kurir

Trenutno je na lečenju 22 mališana i pet beba koje nemaju ni mesec dana.

Dve devojke imaju ozbiljne upale pluća, javljaju iz KBC "Dragiša Mišović" u kojoj su zbrinuti pacijenti.

Deo najmlađih koji se leče imaju i druge bolesti, dva su ozbiljna hematoonkološka pacijenta, kardiološka i neurološka. Bebe imaju svoju kliničku sliku i na rentgenu upalu pluća.

Pacijenti su sa ozbiljnijom kliničkom slikom u odnosu na prošli talas razboljevanja.

U ovoj Dečjoj bolnici svi su na radnom mestu, niko nije na odmoru, niti je išao od marta, kada je proglašena epidemija u Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track