POMOĆNIK MINISTRA MUP TOMAŠEVIĆ: Policija se uzdržavala od reakcije dok nije napadnuta
Foto: Ana Paunković

posle divljanja u beogradu

POMOĆNIK MINISTRA MUP TOMAŠEVIĆ: Policija se uzdržavala od reakcije dok nije napadnuta

Društvo -

BEOGRAD - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević izjavila je danas da su se pripadnici policije sinoć do krajnjih granica uzdržavali od bilo kakve reakcije, sve do trenutka dok ih nisu, kaže, napali huligani.

U pisanoj izjavi, Tomašević je navela da o tome koliko je "napad bio brutalan" govori i činjenica da su 43 policijska službenika povređena, od kojih neki i teško.

"Sinoćno vandalsko ponašanje, upad u zgradu Narodne skupštine i napad na pripadnike policije, tužna su slika divljaštva u jeku pandemije koronavirusa, kada život i zdravlje moraju biti na prvom mestu", navela je Tomašević.

Navodi da je posao policije da štiti bezbednost građana i imovine, i da su, kaže, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, između ostalog, od početka epidemije korona virusa podneli veliki teret, kako bi svi bili bezbedni.

"Zadatak policije je da suzbije svaki oblik nasilja i spreči rušilačko ponašanje i da se, kao i do sada, brinu o poštovanju zakona. Tako će biti i ubuduće", zaključila je Tomašević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track