EKSTREMISTI POKUŠAVAJU DA URUŠE UGLED POLICIJE: Sindikat UKP najoštrije osuđuje nasilje u Beogradu
Dragan Petrović, Foto: Kurir

Reagovanje

EKSTREMISTI POKUŠAVAJU DA URUŠE UGLED POLICIJE: Sindikat UKP najoštrije osuđuje nasilje u Beogradu

Društvo -

Sindikat Ujedinjeni kolektiv policije (SUKP) osudio je napade na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova tokom protesta desničara u centru Beograda.

- Niko ne brani građanima da protestuju i da se okupljaju, iako je to zabranjeno zbog pandemije korona virusa, međutim predhodna dva dana smo svedoci da nekolicina ekstremista koristi svaku priliku da uruši ostvareni ugled koji policija ima u društvu. Naš Sindikat najoštrije osuđuje sve huligane, nasilnike, sve one koji su isprovocirali sukobe u poslednja dva dana...šačica nasilnika koja se izdvojila i svojim delovanjem iznudila reakciju policije. Prilikom jučerašnjih nereda mnogo kolega je povređeno, među njima i kolega iz UKP-a Nebojša Apostolović, kome su polomljene obe noge za vreme kamenovanja - ukazuje Dragan Petrović, predsednik SUKP, koji upućuje punu podršku za uspostavljanje reda i sprečavanje nasilja.

- Naš sindikat oštro osuđuje napade na policijske službenike koji odgovorno i savesno obavljaju poverene zadatke i ovom prilikom im dajemo bezrezervnu podršku. Kao i mnogo puta do sada mora se shvatiti da je napad na policiju napad na državu i shodno tome očekujemo oštru reakciju svih državnih organa u pronalaženju i kažnjavanju odgovornih za ovakve stvari. Koliko još polomljenih nogu,.izbodenih i povređenih kolega treba da osvane na portalima medija i naslovnim stranicama da bi se ljudi urazumili? Policija nije neprijatelj, nas zovete u pomoc kada je muka - navodi Dragan Petrović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja