Najnovije vesti

VULIN SA SPECIJALCIMA IZ 72. BRIGADE: Ovo su posebni ljudi, u stanju da savladaju najteže prepreke (FOTO)
Foto: Ministartvo Odbrane Srbije

OBUKA

VULIN SA SPECIJALCIMA IZ 72. BRIGADE: Ovo su posebni ljudi, u stanju da savladaju najteže prepreke (FOTO)

Društvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 72. brigade za specijalne operacije koji izvode obuku u veranju u rejonu Tare. Reč je o najzahtevnijem delu obuke, tokom kojeg pripadnici bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ i bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ izvode obuku u slobodnom veranju veračkih grupa.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

Ministar Vulin istakao je da svi pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prolaze veoma zahtevnu i veoma složenu obuku.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

"Danas se obučavaju u veranju, koriste opremu koja je nedavno nabavljena i koja je u samom svetskom vrhu. Svi naši pripadnici specijalnih brigada moraju da budu opremljeni baš kao i njihove kolege u najrazvijenijim vojskama. Ni jedan deo naše zemlje i ni jedna sposobnost naše vojske ne može da bude bez pažnje, bez zaštite i ne može da bude bez unapređenja", naglasio je Vulin.  

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

On je naglasio da su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije posebni ljudi. "To su ljudi koji su u stanju da savladavaju najteže prepreke, koji su uvek na raspolaganju svojoj zemlji, koji su uvek tu za sve građane naše zemlje. Onoliko koliko ulažemo u vojsku, toliko možemo da kažemo da imamo slobodnu i sigurnu Srbiju", poručio je ministar Vulin.

foto: Ministartvo Odbrane Srbije

Govoreći o obuci, glavni podoficir u 72. brigadi za specijalne operacije zastavnik Milisav Milosavljević, istakao je da danas deo pripadnika te jedinice realizuje obuku u veranju sa težištem na savlađivanju prostora i prepreka neprohodnog terena, na temu - slobodno veranje veračke grupe. "Naša jediniica izvršava specijalne zadatke, i ovo je jedan od segmenata specifične obuke kada je reč o veranju. Sa pripadnicima jedinice, tokom 12 dana, realizovali smo kompletne sadržaje obuke u veranju i danas je završni deo ove obuke, gde ćemo da savladamo prostor, u trajanju od šest do osam sati, veranjem, odnosno spuštanjem, u teško prohodnom zemljištu", istakao je zastavnik Milosavljević. Obilasku obuke prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...