PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za nedelju 12. jul. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ O KORONI, PROTESTIMA, KOSOVU: Došao sam da zamolim ljude da budu odgovorni, i pobedićemo koronu

U gostovanju u emisiji Hit tvit predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio o najaktuelnijim temama, poput pregovora o Kosovu, protesta u Beogradu i daljim planovima za borbu protiv koronavirusa.

JOŠ JEDNA ZEMLJA NAM SPUŠTA RAMPU: Srbi u Češku mogu samo pod OVIM uslovima

Državljani Srbije i Crne Gore će moći da uđu u Češku samo ukoliko imaju jasno definisane razloge za to, dok će Česi, koji se vraćaju iz ove dve zemlje, morati da se testiraju na korona virus ili idu u karantin, prenose češki mediji.

STIŽE SPAS: Vakcina protiv korone već u septembru? Testiranje u završnoj fazi

Vakcina AZD1222 protiv koronavirusa, nazvana Oksford vakcina, koju su razvili farmaceutska kuća "Astra zeneka" i Univerzitet Oksford, ušla je u poslednju, treću fazu ispitivanja i očekuje se da će na tržištu biti već u septembru.

EKSKLUZIVNO KURIR SAZNAJE: Vučić zakazao konsultacije za formiranje nove Vlade! Evo s kim se kad sastaje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zakazao konsultacije za formiranje nove Vlade, saznaje ekskluzivno Kurir.

foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

UŽIVO KORONA PRESEK U SRBIJI: 11 preminulih, još 287 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.050 osoba, njih 287 bilo je pozitivno, a nažalost preminulo je 11 osoba. Na respiratorima se trenutno nalazi 144 pacijenta.

foto: Printscreen

LAJČAK POSLE VIDEO-KONFERENCIJE: Dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put posle 20 meseci

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon video sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i premijerom Avdulahom Hotijem ocenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

SRAMNO! ONI UDARAJU NA POLICIJU, A FUNKCIONERIMA SZS TO NIJE SPORNO! Za Mariniku i Boška nasilnici su mirna deca

Funkcioneri opozicionog Saveza za Srbiju Marinika Tepić i Boško Obradović od sinoć na društvenim mrežama vode svojevrsnu hajku i linč policijskih službenika. Oni tvrde da je policija tokom nasilnih protesta hapsila decu koja su, kako oni navode, samo mirno stajala na stepeništu ispred Skupštine pred kraj protesta. Međutim, fotografije ih demantuju.

foto: Beta/ Milan Obradović, Zorana Jevtić

JEZIVO! Evo čime su huligani planirali da NAPADNU POLICIJU! Sve bilo skriveno u kontejnerima! (FOTO)

Nadležne službe Grada Beograda u saradnji sa policijom pronašle su sakrivene kamene blokove u okolnim kontejnerima sa kojima je sinoć bio pripreman napad na policiju, napisao je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ZLOČIN KOJI SE NE ZABORAVLJA! Na Petrovdan 1992. muslimanske snage pod komandom ORIĆA ubile 69 srpskih civila i vojnika!

Kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje biće obeleženo 28 godina od zločina kada su na Petrovdan 1992. godine muslimanske snage pod komandom Nasera Orića ubile 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

OBJAVLJUJEMO LISTU MESTA GDE JE MOGUĆE DA SE ZARAZITE KORONOM: Najveći rizici na masovnim skupovima, kafićima, poslu...

Odlazak u kafić, na stadion i bilo kakva masovna okupljanja, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, nalaze se na listi najrizičnijih aktivnosti pogodnih za širenje zaraze, dok je rad na poslu znatno rizičniji od odlaska u tržne centre, pokazuju podaci američke kompanije "Teksas medikal asosijejšen".

PUTINOVA OSVETA! Ruski predsednik želi da AMERIKA PATI: Menja se svetski poredak, Tramp pred izazovima, umešana i Kina!

Rusija i Kina su prošle nedelje iskoristile neizvesnu i nepredvidljivu situaciju koju je stvorio Tramp da postave svetski poredak na nove osnove. Nije izvesno da li će sledeći američki predsednik moći da poništi posledice najnovijih događaja, koji su omogućili predsednicima Vladimiru Putinu i Si Đinpingu da još više učvrste kontrolu kod kuće i vladaju još agresivnije.

PRVI INTERVJU POBEDNICE RIJALITIJA: Mrzelo me 40 ljudi, a milioni me razumeli! Sve o Zadruzi, Šopićki, Kariću i Filipu!

foto: ATA Images

Iva Grgurić posle pobede sumirala je utiske posle pobede u rijalitiju. Ona je progovorila o svom učešću, dečku i ljudima koji nisu bili na njenoj strani.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track