Najnovije vesti

ZAVRŠENA DRAMA NA TASOSU: Dečak iz Srbije uspešno operisan
Foto: Shutterstock

Srećan kraj

ZAVRŠENA DRAMA NA TASOSU: Dečak iz Srbije uspešno operisan

Društvo

Dete (10) zaraženo virusom korona, koje je s porodicom letovalo na grčkom ostrvu, oseća se dobro i juče je s porodicom krenuo put naše zemlje

Zaraženi desetogodišnji dečak iz Srbije, koji je s porodicom letovao na Tasosu i u sredu je primljen u bolnicu u Kavali, operisan je i oseća se dobro, a sa porodicom je juče krenuo u našu zemlju, potvrdila je za Kurir Ana Nikolić iz agencije "Nikana" na Tasosu.

Kako je Kurir ranije pisao, dečak je u bolnicu primljen nakon što se požalio na bolove u stomaku i visoku temperaturu, a kada je primljen u bolnicu u Kavali, prvom većem gradu nadomak Tasosa, gde je letovao sa roditeljima, urađen mu je i test na virus korona, gde se ispostavilo da je pozitivan.

Stabilno

Kako saznajemo, dečak je operisan i sada se oseća dobro.

- Operacija slepog creva dobro je prošla, dečak je stabilno i dobro se oseća - poručila je za Kurir Ana Nikolić iz agencije "Nikana".

foto: Shutterstock

Ona je dodala i da, iako su prilikom ulaska u zemlju rezultati bili negativni, prvo se ispostavilo da je dečak ipak pozitivan, a sada, nakon insistiranja da se test još jednom ponovi, utvrđeno je da je i otac desetogodišnjaka takođe pozitivan.

Zbunjujuće

Roditelje su rezultati zbunili jer, kako navodi Nikolićeva, ni sa kim nisu bili u kontaktu od početka letovanja.

foto: Shutterstock

- Roditeljima nije jasno kako je moguće da je dete pozitivno, jer nije bilo u kontaktu s drugim ljudima, osim s njima, za tih nekoliko dana odmora na Tasosu. Zbog toga su u četvrtak zatražili da se uradi još jedan test - navela je Nikolićeva.

Prema njenim rečima, roditelji mališana zatražili su i da se lečenje deteta nakon operacije nastavi u Srbiji, što im je sada omogućeno i oni su juče ujutru krenuli za našu zemlju.

Kurir.rs/M. V.

Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...