Najnovije vesti

SVI SMO POGREŠILI, JER SE O VIRUSU NIŠTA NE ZNA Brnabić: Nisam ja predviđala zatišje na leto, svi su to činili
Foto: Kurir Printscreen

borimo se i dalje

SVI SMO POGREŠILI, JER SE O VIRUSU NIŠTA NE ZNA Brnabić: Nisam ja predviđala zatišje na leto, svi su to činili

Društvo

Premijerka Ana Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara rekla "da nije tačno sigurna kako su novinari shvatili da je krivica svaljena na građane".

- Ja nisam nijedan jedini put krivicu svalila na građane. Ja kada sam pričala da nismo dovoljno disciplinovani uvek sam kretala od sebe. Mere prevencije nošenja maske nisam ozbiljno shvatila. Samo kažem da u jednom trenutku ljudima moramo da kažemo: ljudi moramo da nosimo maske. Ovaj put se trudimo da nemamo represivne mere jer će virus ostati sa nama. Svaki put ako imamo restriktivne mere ćemo imati pad pa pik, pa pad pa pik i mi moramo da se naučimo da živimo sa tim - kazala je ona.

Premijerka je naglasila da represija nije način da živimo i radimo, te da treba da učimo drugačije da živimo.

- Da, pogrešili smo. Svi su grešili zato što je novi virus o kojem se ne zna mnogo. Ali nisam sigurna da mogu da preuzmem tu odgovornost. Nije Ana Brnabić predviđala zatišje na leto, to su svi predviđali. I ok, nije se desilo i idemo dalje, borimo se sa ovim - naglasila je ona i dodala da je krivica na virusu.

Ona je objasnila da se nisu videle velike brojke posle derbija, te da se zato nije javljala tim povodom.

- Kako mislite da imamo 12 smrtnih slučajeva i četiri na respiratoru? Radićemo i mi reviziju brojeva i ona se radi posle svake ovakve situacije. Da smo hteli nešto da krijemo ne bismo imali konferenciju i digitalizovala bih zdravstveni sistem - dodala je.

 (Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...