HVALA ZA SVAKU KAP PROLIVENOG ZNOJA! Pismo direktora KC Kragujevac medicinskim radnicima, OVAKO SE BRANE DRŽAVA I NAROD
Prof dr Predrag Sazdanović, Foto: Privatna Arhiva

borbA medicinskih radnika na dan Svetih Vrača

HVALA ZA SVAKU KAP PROLIVENOG ZNOJA! Pismo direktora KC Kragujevac medicinskim radnicima, OVAKO SE BRANE DRŽAVA I NAROD

Društvo -

“Na današnji dan kada lekarska profesija u najtežem trenutku u novijoj istoriji obeležava i slavi svoje svetitelje i slavu Svetog Kozmu i Damjana - želim da se zahvalim svim lekarima, medicinskim radnicima, tehničkom osoblju i ljudima koji su prepoznali nadljudsku borbu naše struke u borbi protiv nevidljivog, nepredvidivog i smrtnog neprijatelja - rekao je na početku svog pisma svim radnicima prof dr Predrag Sazdanović, v.d. direktora KC “Kragujevac” kome gravitira dva miliona ljudi u centralnoj Srbiji.

On ističe da je “ponosan na žrtvu i proliveni znoj medicinskih radnika i svemu što su ljudsko pokazali u rešavanju trenutno najvažnijeg nacionalnog pitanja - borbe protiv pandemije korona virusa!”.

foto: Profimedia

- Medicinski radnici u ovom trenutku pokazuju i dokazuju kako se brani država i svoj narod! Covid 19, sa druge strane je virus razara naš medicinski sistem i, nažalost, razara osnovne društvene postulate jednog građanskog društva- kaže dr Sazdanović i naglašava “da se na najprizmeniji način postojeća situacija koristi u političkim prepucavanjima i kada je neretko i medicinska struka provlačena kroz blato sitnošićarđijskih interesa politikanata”.

- Oprostite im u njihovo ime! Neka i dalje u ovoj važnoj nacionalnoj borbi ostanemo na tragu koji su nam odavno Sveti Damjan i Kozma svojim radom ostavili u amanet. Još jednom hvala Vam za svaku kap prolivenog znoja - kaže dr Sazdanović, koji se nalazi na čelu ustanove koja zapošljava skoro tri hiljade medicinskih radnika.

(Kurir.rs / D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track