Najnovije vesti

VAŽNO ZA SVE IZ SRBIJE KOJI SE VRAĆAJU S LETOVANJA U GRČKOJ: Ako idete kolima ili autobusom, ovim ćete putem morati kući
Foto: Shutterstock

SAD JE I ZVANIČNO

VAŽNO ZA SVE IZ SRBIJE KOJI SE VRAĆAJU S LETOVANJA U GRČKOJ: Ako idete kolima ili autobusom, ovim ćete putem morati kući

Društvo

U Grčkoj se trenutno nalazi oko 10.000 srpskih turista

BEOGRAD - U Grčkoj se trenutno nalazi oko 10.000 srpskih turista, koji će, kada završe odmor, nesmetano moći da se vrate u zemlju, bez obzira što je Bugarska zatvorila granice, rekao je direktor Jute Aleksandar Seničić.

"Najveći broj ljudi koji su ostali u Grčkoj su individualni putnici, odnosno putnici koji su otišli svojim prevoznim sredstvima. Što se tiče organizovanih aranžmana oni se uglavnom završavaju ovih dana i u većini su svi vraćeni", rekao je Seničić.

foto: Tamara Trajković

On je dodao da svi koji letuju u Grčkoj, onog trenutka kada sami to odluče, mogu da se vrate i neće im biti zabranjen prolazak kroz bilo koju državu u cilju povratka.

U ovom trenutku bez većih problema mogu da prođu kroz Bugarsku, a povratak u zemlju je njihovo pravo, istakao je Seničić u Jutarnjem programu RTS.

"Mi u ovom trenutku imamo turiste u Grčkoj, koji ne mogu da se vrate preko Severne Makedonije, već moraju da se vrate onako kako su i došli na more, a to je kroz Bugarsku. Neće imati nikakav problem kada je u pitanju tranzit kroz Bugarsku", rekao je Seničić i dodao da će prazna prevozna sredstva takođe moći nesmetano da odu ka Grčkoj po turiste.

"I tu, nažalost, zatvaramo krug", zaključio je direktor Jute.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...