Najnovije vesti

VULIN SE SASTAO SA BUDUĆIM IZASLANICIMA ODBRANE: Upoznao oficire sa osnovnim principima spoljne politike Srbije
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

u Maloj ratnoj sali

VULIN SE SASTAO SA BUDUĆIM IZASLANICIMA ODBRANE: Upoznao oficire sa osnovnim principima spoljne politike Srbije

Društvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministar Vulin upoznao je oficire koji odlaze u diplomatsku misiju sa osnovnim principima spoljne politike Republike Srbije i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa državama u koje odlaze. Spoljna politika Republike Srbije, vojna neutralnost i naši nacionalni interesi okvir su za rad i angažovanje vojnih izaslanika. Njihov zadatak je i podrška diplomatskim naporima državnog rukovodstva, diplomatskih predstavnika i predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića u daljoj izgradnji i unapređenju međunarodnog ugleda Republike Srbije i razvijanja saradnje sa državama u kojima će obavljati svoju dužnost.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Poseban zadatak i odgovornost naših vojnodiplomatskih predstavnika je dostojno predstavljanje Republike Srbije i Vojske Srbije, razvijanje svestrane i što bogatije vojne saradnje i promovisanje dostignuća odbrambene industrije Srbije.

Sastanku ministra odbrane sa budućim izaslanicima i zamenicima izaslanika odbrane prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...