LEPOTE SRBIJE NA KURIR TELEVIZIJI Čari atomske banje: Svežina vazduha glavni adut Gornje Trepče
Foto: Kurir Tv Printskrin

nadomak čačka

LEPOTE SRBIJE NA KURIR TELEVIZIJI Čari atomske banje: Svežina vazduha glavni adut Gornje Trepče

Društvo -

Banja nadomak Čačka karakteristična je i po lekovitim vodama

Virus korona stvorio je pravu pometnju među ugostiteljima, a turistički segment pretrpeo je najveću štetu. Ipak, domaći turizam polako se budi, a sve je veći broj građana koji se odlučuju da odmor provedu u svojoj zemlji, pa se banjski turizam može pohvaliti svojim punim kapacitetom.

Turistima je dostupna jedna od najlepših i najlekovitijih banja nadomak Čačka, atomska banja Gornja Trepča. Ova srpska lepotica, pored živopisnih predela, karakteristična je i po svojim lekovitim vodama i pravi je ekološki biser Srbije. Smeštena u podnožju Bukovika i Vujna i privlači ne samo domaće, već i strane turiste.

foto: Kurir Tv Printskrin

Banja Gornja Trepča karakteristična je po svojim mineralnim vodama, a planinski vazduh pravo je okrepljenje za odmor. Mnogi su na ovim lekovitim izvorima otkrili put do zdravlja, a brojni gosti koji godinama letuju u ovoj banji ističu da je svežina vazduha takva kao da ste u hiperbaričnoj komori. Takođe, živopisni predeli turistima nude i bogati kulturni i sportsko-rekreativni sadržaji, a upoznavanje lepota ovog kraja jedna je nijansa u spektru bogate ponude.

foto: Kurir Tv Printskrin

Domaćini očekuju da će ova sezona biti uspešna kao i prethodna, a kao podsrek turistima navode da su u blizini i Ovčarsko-kablarska klisura, manastir Vujan, Kraljevo i Zlatibor, kao i cela regija Zapadne Srbije, koja se može upoznati sa ove lokacije. Zato se turistima često i nude turistički obilasci.

foto: Kurir Tv Printskrin

Novi Sad Raste broj turista Novi Sad, najveći grad Vojvodine i jedan od najrazvijenijih gradova u jugoistočnoj Evropi, turistima može ponuditi, pored brojnih kulturnih znamenitosti i jednu od najpopularnijih i najlepših plaža na Dunavu, Štrand. Svakako, zbog aktuelne situacije mere predostrožnosti na plaži striktno se poštuju. Ovaj grad u prethodnim danima beleži blagi porast domaćih, ali i stranih turista, mahom iz Nemačke, Švajcarske i Rusije.

Kurir.rs/M. Vujović

Foto: Kurir TV/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track